1.6.2015
Kakkupohja:
6 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Punaista elintarvikeväriä
(voita ja mannasuurimoita)
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi varoen. Lisää taikinaan elintarvikeväriä ja sekoita taikinaan hento marmorointi jättämällä se hiemn raidalliseksi.
3. Kaada vaahto voideltuun ja suurimoilla jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30min.
Täyte:
2 tlk säilykepäärynöitä
2dl kuohukermaa
100g taloussuklaata
Koristelu:
2dl kuohukermaa vaahdotettuna, loppu suklaakerma, Angry Birds-kakkukuva, ab-hahmoja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa nopeasti joukkoon tuorejuusto.
2. Sulata suklaa ja lisää hieman jäähtyneenä kerma-juustoseokseen.
3. Kaada päärynöiden liemi talteen ja soseuta päärynät kevyesti.
4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin kolmannes taejoilulautaselle ja kostuta päärynöiden liemellä. Lusikoi päälle puolet päärynäsoseesta. Lusikoi soseen päälle suklaavaahtoa ja tasoita. Toista toisen pohjalevyn päälle.
5. Aseta pohjan viimeinen kolmannes kakulle kanneksi ja kostuta.
6. Vaahdota koristeluun tarkoitettu kerma ja päällystä kakku sillä. Aseta päälle kakkukuva ja painele kevyesti kiinni kakkuun. Sekoita pieni määrä täytteenä ollutta suklaakermaa ja valkoista kermavaahtoa keskenään raidalliseksi. Pursota koristeita. Viimeistele Angry Birds-hahmoilla juuri ennen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Onpas hienosti ideoitu kakku! Tuleva leipuri kenties tuo sankri! Onnea! 🙂