Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Klassikot,  Marenkikakut,  Muut juhlapöydän kakut,  Putous-tempaus Nähty 83582 kertaa
 
21.02.2014
 
6 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIYmmin britakakku


Aivan, aivan ihana britakakku kohentaa mielen. Mutta se nyt vain on niin, että en mä voi sulle nyt britakakuksi muuttua. Siksi sun täytyy se tehdä. Ei se yhteiskunta vaan pyöri sillä tavalla, että kukaan ei tekisi britakakkuja.

Mm, Ymmi Hinaajan britakakku

 

  • riittävyys: 8-10 palaa
  • säilyvyys: parhaimmillaan heti tarjottuna, mutta jääkaapissa noin päivän
  • valmistusaika: 30 min + paisto 25 min + täyttäminen 10 min

 

Vinkkejä:

  • Marjoiksi sopivat erityisesti puolukat, karviaiset ja viinimarjat, koska kirpeät  ja happamat marjat sopivat aivan aivan ihanasti makeaan kakkuun. Mutta se nyt vaan on niin, että en mä voi sulle marjoiksi muuttua, joten kaivapa pakastinta tai mene kauppaan.

 

  • Valkuaisien joukkoon ei saa päästä yhtään keltuaista. Vatkauskulhon ja vatkainten täytyy olla aivan puhtaita ja kuivia, koska ei se yhteiskunta vaan pyöri niin, että valkuaiset vatkautuisivat rasvaisessa kulhossa.

 

  • Kakku voi odottaa tarjoilua jääkaapissa, mutta se on silti parasta juuri täytettynä. Todellaki, todellaki täyttämättömänä kakkulevyt säilyvät huoneenlämmössä useita tunteja.

 

 

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 keltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

 

marenkiin:

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl mantelilastuja (ei välttämätön)

 

täytteeksi:

2 – 2,5 dl kermaa (esim. kuohukermaa tai Flora vispiä)

n. 5 dl marjoja (pakastetut käyvät)

 

 

Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri, koska ei se kakun teko vaan pyöri niin, että sä et tee mitään. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon todellaki, todellaki kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera. Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ja koska mä en voi sulle leivinpaperilla vuoratuksi pelliksi muuttua, sun pitää vuorata pelti itse.

Vatkaa valkuaiset aivan, aivan, todellaki, todellaki kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri aivan, aivan pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Jos et tiedä miten se on mahdollista, sun kannattaa ostaa Kuka voisi kestäväksi kestäväksi vaahdoksi muuttua –bestselleri.
putos
Aivan, aivan, jatketaan: Levitä marenki pohjan päälle. Ripottele, ripottele pinnalle mantelilastut, lastut, lastut. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenkipinta on rapea ja saanut hieman väriä. Aivan, aivan nyt anna sen jäähtyä pellillä.

Vaahdota kerma aivan, aivan vaahdoksi. Sulata marjat, jos ne ovat jäisiä. Survo viinimarjat sauvasekoittimella tai blenderissä, koska mä en voi sulle valmiiksi marjasoseeksi muuttua. Halkaise kakkulevy kahtia, kahtia. Irrota puoliskot leivinpaperista veitsellä, koska ei se yhteiskunta vaan pyöri niin, että kakkulevyt irtoaisivat helposti. Nosta toinen puoli varovasti tarjoiluastialle. Levitä levylle marjasose ja kermavaahto. Nosta toinen puoli päälle. Tarjoile (mielellään) heti, koska mä en voi sulle montaa päivää säilyväksi britakakuksi muuttua.
brita2