Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Ymmin britakakku

21.2.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN06321_600x600.jpg

Mm, Ymmi Hinaajan britakakku

 

  • riittävyys: 8-10 palaa
  • säilyvyys: parhaimmillaan heti tarjottuna, mutta jääkaapissa noin päivän
  • valmistusaika: 30 min + paisto 25 min + täyttäminen 10 min

 

Vinkkejä:

  • Marjoiksi sopivat erityisesti puolukat, karviaiset ja viinimarjat, koska kirpeät  ja happamat marjat sopivat aivan aivan ihanasti makeaan kakkuun. Mutta se nyt vaan on niin, että en mä voi sulle marjoiksi muuttua, joten kaivapa pakastinta tai mene kauppaan.

 

  • Valkuaisien joukkoon ei saa päästä yhtään keltuaista. Vatkauskulhon ja vatkainten täytyy olla aivan puhtaita ja kuivia, koska ei se yhteiskunta vaan pyöri niin, että valkuaiset vatkautuisivat rasvaisessa kulhossa.

 

  • Kakku voi odottaa tarjoilua jääkaapissa, mutta se on silti parasta juuri täytettynä. Todellaki, todellaki täyttämättömänä kakkulevyt säilyvät huoneenlämmössä useita tunteja.

 

 

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 keltuaista

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

 

marenkiin:

2 valkuaista

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl mantelilastuja (ei välttämätön)

 

täytteeksi:

2 – 2,5 dl kermaa (esim. kuohukermaa tai Flora vispiä)

n. 5 dl marjoja (pakastetut käyvät)

 

 

Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri, koska ei se kakun teko vaan pyöri niin, että sä et tee mitään. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon todellaki, todellaki kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera. Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ja koska mä en voi sulle leivinpaperilla vuoratuksi pelliksi muuttua, sun pitää vuorata pelti itse.

Vatkaa valkuaiset aivan, aivan, todellaki, todellaki kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri aivan, aivan pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Jos et tiedä miten se on mahdollista, sun kannattaa ostaa Kuka voisi kestäväksi kestäväksi vaahdoksi muuttua –bestselleri.
putos
Aivan, aivan, jatketaan: Levitä marenki pohjan päälle. Ripottele, ripottele pinnalle mantelilastut, lastut, lastut. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenkipinta on rapea ja saanut hieman väriä. Aivan, aivan nyt anna sen jäähtyä pellillä.

Vaahdota kerma aivan, aivan vaahdoksi. Sulata marjat, jos ne ovat jäisiä. Survo viinimarjat sauvasekoittimella tai blenderissä, koska mä en voi sulle valmiiksi marjasoseeksi muuttua. Halkaise kakkulevy kahtia, kahtia. Irrota puoliskot leivinpaperista veitsellä, koska ei se yhteiskunta vaan pyöri niin, että kakkulevyt irtoaisivat helposti. Nosta toinen puoli varovasti tarjoiluastialle. Levitä levylle marjasose ja kermavaahto. Nosta toinen puoli päälle. Tarjoile (mielellään) heti, koska mä en voi sulle montaa päivää säilyväksi britakakuksi muuttua.
brita2

Kategoriat

KlassikotMarenkikakutMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9301_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklaakuorrutekakku äidin reseptillä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklainen mokkakerroskakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKaksikerroksinen mustikkajäädyke
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHoney cake for honey day
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHunajainen inkiväärikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN6503_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKuningattaren kauralastukakku
2

Kommentit (6)

Noora Heinonen
5.3.2016 19:06

Oli tosi hyvää! Marenki oli ihanan rapeaa ja makeaa, eikä maistunut kananmuna läpi. Itse laitoin väliin banaania ja kinuskia, jotka sopi hyvin. Seuraavalla kerralla kokeiluun kirpeämmät marjat 🙂

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
13.3.2014 05:57

Todellakin todellakin upeaa, kiitos!

minnav: Taikina riittää koko pellille. Sitä tulee melko ohuelti, mutta ohut pohja kuuluu britakakkuun. 🙂

minnav
13.3.2014 00:37

Riittääkö aineksista todella koko pellilliseen? kuvista vaikea hahmottaa. Vai onko tarkoitus täyttää vain osa peltiä?

Kinuskikissa
12.3.2014 23:27

Ei se yhteiskunta sillä lailla pyöri, että kaikki voittaa. Mutta sinä sait reseptistä ja Ymmi-tulkinnasta tunnustuksena tuotekassin, onneksi olkoon! Meiliä kilahtaa piakkoin asian tiimoilta! 🙂

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
24.2.2014 05:35

Todellakin todellakin kannattaa! 😀

lauuraa93
Kinuskileipomo lauuraa93
23.2.2014 22:11

Aivan aivan todellakin todellakin tätä täytyy testata, kuulostaa herkulliselta herkulliselta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa