Mansikkakuppikakut 12 kpl
1,8 dl vehnäjauhoja
1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita/margariinia
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia
Kuorrute:
4 dl Dansukkerin mansikanmakuista tomusokeria siivilöitynä
80 g voita (jos käytät jotain pehmeämpää rasvaa, laita hieman vähemmän!)
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää vähitellen joukkoon puolet maidosta ja vatkaa, kunnes maito on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon.
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna, vanilja-aromi ja loppu maito sekaisin. Kaada seos monitoimikoneeseen ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiit kakut ovat vaaleanruskeita ja pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
Sekoita pehmenneeseen rasvaan tomusokeri voimakkaasti lusikalla. Seoksesta tulee murumaista. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita voimakkaasti lusikalla noin minuutin. Jos kuorrute on liian tönkköä, lisää hieman maitoa ja sekoita, jos taas löysää, lisää mansikkatomusokeria.Kuorruta jäähtyneet kakut.