Suklaahippumuffinit
-
riittävyys: 12 muffinia
-
valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
-
säilyvyys: jääkaapissa kolmisen päivää
-
vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinivuokaa (käytä mielellään muffinipeltiä apuna)
75 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl maitoa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi. Pilko suklaa hipuiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, maito ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaahiput taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa ja muffinit ovat koskettaessa kimmoisia. Anna jäähtyä hetki ja nautiskele.