Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Suklainen mokkakerroskakku

6.9.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_600x600.jpg

Suklainen mokkakerroskakku

  • riittävyys: noin 12-14 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1-2 h ja passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin 3-4 päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: reunallinen uunipelti leivinpaperilla vuorattuna + halkaisijaltaan noin 11 cm ja 17 cm tasapohjaiset astiat
pohja:
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 valkuaista
0,5 dl sokeria
5 keltuaista
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

kostutus:
1,5 dl maitokahvia (noin puolet ja puolet)

täyte:
2,5 dl flora vispiä
100 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl kahvia

kuorrutteen kermavaahto:
2,5 dl flora vispiä
1 tl sokeria

suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

koristeluun:
mintunlehtiä
(suola)pähkinöitä
25 g valkosuklaata
punaista elintarvikeväriä

tarvitset lisäksi:
1-2 varrastikkua
jäätelö- tai karkkirasian kansi

Leivo pohja. Sulata voi ja rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä odottamaan. Sekoita jauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri (0,5 dl). Jatka vatkaamista, kunnes vaahto pysyy kallistetun kulhon pohjalla.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri (1,5 dl) vaahdoksi. Kun vatkaat tässä järjestyksessä, vatkaimia ei tarvitse pestä välissä.

Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos sekä kuivat aineet siivilöiden. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kaada taikina pellille ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Pohja on valmis, kun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja pinta on hieman kimmoisa. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa sitten leivinpaperin päälle. Peitä pohja liinalla ja anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kakku. Vuoraa noin  11 cm ja 17 cm tasapohjaiset astiat kelmulla. Sulata tumma suklaa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, kahvi sekä sulatettu suklaa. Leikkaa kakkulevystä kaksi isompaa 17 cm palaa ja kaksi 11 cm palaa. Kokoa rääppeistä vielä yksi iso ja yksi pieni pohja. Aseta molempiin astioihin ehjät kakunpalat, kostuta. Levitä päälle täytettä ja kokoa näin molemmat kakun. Laita asettumaan jääkaappiin.

Kokoa ja kuorruta. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Kumoa isompi kakku tarjoilulautaselle. Levitä sen päälle ja reunoille kaksi kolmasosaa kermavaahdosta. Leikkaa varrastikuista neljä sopivan kokoista palaa. Tikun oikea koko selviää, kun työnnät tikun kakkuun. Lisää milli tikun korkeuteen, jotta pienempi kakku ei uppoa alempaan. Leikkaa jäätelörasian kannesta pienemmän kakun kokoinen alusta, voit vähentää halkaisijasta sentin jottei alusta jää näkyviin. Asettele tikut kakun keskelle tasaisesti, ja tarkista että alusta sopii niiden päälle hyvin. Kumoa toinen kakku alustan päälle ja siirrä varovasti isomman kakun päälle tikkujen varaan. Levitä pikkukakun reunoille loppu kermavaahto. Huomaa peittää myös kakkujen välille syntynyt rako! Jos pikkukakun pinta on kovin epätasainen, sitäkin voi tasoittaa kermavaahdolla suklaakuorrutetta varten.

DSCN9232
pienemmän kakun alusta tukien varassa

Tee sitten suklaaganache. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle, odota pari minuuttia jotta suklaa sulaa. Sekoittele sitten seos tasaiseksi. Kaada suklaaganachea pienemmän kakun päälle, auta hieman jotta se valuu myös reunoille. Kaada sitten isommankin kakun päälle suklaaganachea. Laita asettumaan jääkaappiin.

Viimeistele kakku. Aloita valkosuklaakoristeista. Käytin konvehti- ja jääpalamuotteja, mutta muutkin kelpaavat. Sulata valkosuklaa. Levitä valkosuklaata muotteihin. Värjää sitten osa valkosuklaasta vaaleanpunaiseksi, tee siitäkin koristeita. Laita jähmettymään jääkaappiin.

Irrota koristeet varovasti. Viimeistele kakku pähkinöillä, mintunlehdillä ja suklaakoristeilla.

DSCN9271

DSCN9262

Ainesosat

KahviSuklaa

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutSyntymäpäivätTäytekakutYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9301_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklaakuorrutekakku äidin reseptillä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklainen mokkakerroskakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKaksikerroksinen mustikkajäädyke
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHoney cake for honey day
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHunajainen inkiväärikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN6503_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKuningattaren kauralastukakku
2

Kommentit (9)

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
8.9.2015 07:17

Oi kiitos teille! 🙂

Kaneliina
Kinuskileipomo Kaneliina
7.9.2015 14:08

Onpa kaunis ja varmasti herkullinen 🙂 Hyvä idea nuo itsetehdyt kakkutuet.

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
7.9.2015 13:34

Aivan uskomattoman upea kakku!

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
6.9.2015 21:37

Kiitos 🙂 Oli kyllä aivan ihanaa, ei liian makeaa mutta silti maistui suklaa ja kahvi!

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
6.9.2015 20:42

Vautsi vau, mikä kaakku! Eikä maunkaan suhteen voi mennä pieleen, kun on sekä suklaata että kahvia. Nam 😛

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
6.9.2015 20:23

Oi kiitos mari-johanna! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.9.2015 19:46

Ei voi kuin henkeä haukkoa ja tuijottaa! 🙂 Kyllä on kaunis kakku kerrassaan! 🙂

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
6.9.2015 19:37

Kiitos ihanasta kommentista! 🙂

Satu
6.9.2015 19:22

Aivan tajuttoman kaunis kakku! Ja tosi hyvä idea toteuttaa nuo kakkutuet tuolla tavoin. Kiitos vinkistä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa