Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isoäidin reseptit -tempaus,  Kahvikakut,  Syksy Nähty 3156 kertaa
 
10.09.2015
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISuklaakuorrutekakku äidin reseptillä


Tämä resepti on äitini perinneresepti. Hän on saanut sen jo lapsena ystävältään ja leiponut tätä suklaakakkua monet kerrat. Äitini kertoi olleensa yläasteella reseptin saatuaan. Vaikka kakku on simppeli, maku on taivaallinen. Taikinaan kannattaa käyttää oikeaa kermaa, sillä se antaa kakkuun ihanan maun.

Täydellinen suklaakuivakakku

  • riittävyys: 16-20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin neljä, viisi päivää jääkaapissa
  • vuoka: rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
kakkutaikina:
3 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g voita tai margariinia sulatettuna
2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
75 g voita tai margariinia sulatettuna
2 rkl vahvaa kahvia

Sekoita kaikki ainekset. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Kuorruta kakku. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja voisula. Lisää kahvia kunnes kuorrute on sopivasti levittyvää. Levitä kuorrute kakulle.