8.3.2015
Red velvet cookies
riittävyys: 18 isoa keksiä
valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 1-2 h
säilyvyys: noin viikon jääkaapissa tai huoneenlämmössä tiiviissä astiassa
195 g = 3 dl vehnäjauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
115 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl maitoa
2 tl vanilja-aromia tai tuplamäärä -sokeria
1-2 rkl elintarvikeväriä
180 g valkosuklaata rouhittuna
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vaahdota voita noin minuutin ajan sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää sokerit ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää sitten kananmuna, maito ja vanilja-aromi ja vatkaa pienellä teholla sekaisin. Värjää taikina punaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon kuivat aineet. Jos väri haaleni mielestäsi liikaa, lisää punaista. Kääntele viimeisenä valkosuklaarouhe taikinaan ja kääri taikina folioon. Anna levätä jääkaapissa vähintään 1 h.
Pyörittele taikinasta 18 palloa, omani painoivat 39 g. Laita pallot kahdelle pellille eli 9 kpl/pelti. Paista pelti kerrallaan 175 asteessa noin 10-11 minuuttia. Älä paita liikaa! Valmiit cookiet ovat keskeltä pehmeitä, jopa hieman raakoja ja reunoilta kypsempiä. Jäähdytä viitisen minuuttia ennen siirtelyä, jotta cookiet eivät hajoa. Tarjoa haaleina tai jäähtyneinä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Miisa! 🙂