Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Amerikka-tempaus,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Pikkuleivät Nähty 6354 kertaa
 
08.03.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIRed velvet cookies


Red velvet cake on yksi Amerikan suosituimmista kakuista. Myös erilaiset cookiet kuuluvat Amerikkaan, ja halusinkin yhdistää nämä kaksi. Tulos oli herkullinen, keskeltä pehmeä ja reunoilta rapea punainen keksi runsailla valkosuklaahipuilla. Jos pidät cookieista ja red velvet kakusta, nämä ovat sinua varten! (:

Red velvet cookies

riittävyys: 18 isoa keksiä
valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 1-2 h
säilyvyys: noin viikon jääkaapissa tai huoneenlämmössä tiiviissä astiassa

195 g = 3 dl vehnäjauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
115 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl maitoa
2 tl vanilja-aromia tai tuplamäärä -sokeria
1-2 rkl elintarvikeväriä
180 g valkosuklaata rouhittuna

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Vaahdota voita noin minuutin ajan sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää sokerit ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää sitten kananmuna, maito ja vanilja-aromi ja vatkaa pienellä teholla sekaisin. Värjää taikina punaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon kuivat aineet. Jos väri haaleni mielestäsi liikaa, lisää punaista. Kääntele viimeisenä valkosuklaarouhe taikinaan ja kääri taikina folioon. Anna levätä jääkaapissa vähintään 1 h.

Pyörittele taikinasta 18 palloa, omani painoivat 39 g. Laita pallot kahdelle pellille eli 9 kpl/pelti. Paista pelti kerrallaan 175 asteessa noin 10-11 minuuttia. Älä paita liikaa! Valmiit cookiet ovat keskeltä pehmeitä, jopa hieman raakoja ja reunoilta kypsempiä. Jäähdytä viitisen minuuttia ennen siirtelyä, jotta cookiet eivät hajoa. Tarjoa haaleina tai jäähtyneinä.

DSCN5773

DSCN5782

DSCN5792