Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Kääretortut,  Kesä,  Kesätempaus,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa Nähty 22919 kertaa
 
20.06.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMustikkainen mascarponekääretorttu


Kuten varmaan arvaattekin, mascarpone sopi kääretorttuun vähän liiankin hyvin. Mustikan vivahde teki terää, ja täyteläinen mascarponevaahto sai kaverikseen jotain raikasta. Kääretorttu oli mahdottoman ihanaa, vaikka itse sanonkin. Ulkonäköön olisi voinut vielä hieman enemmän panostaa, mutta omalla tavallaan tuollainen tavis-koristelukin on kaunis. Tai no, voiko edes koristelutavasta puhua…. Enemminkin levitystapa.

Mustikka-mascarponekääretorttu

  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa

kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrute:

2 dl (pakaste)mustikoita
2,5 dl Flora vispiä
250 g mascarpone-juustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti, mutta laita se takaisen pohjan päälle. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
Täytä kääretorttu. Survo mustikat. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone ja sokerit. Levitä kääretorttupohjalle ensin mustikkasurvos ja sitten puolet mascarpone-vaahdosta. Rullaa kääretorttu ja nosta se tarjoiluastialle sauma alaspäin. Levitä tai pursota loppu vaahto kääretortulle. Anna kääretortun asettua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.