Mustikka-mascarponekääretorttu
- riittävyys: 8-10 palaa
- valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
- säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte ja kuorrute:
2 dl (pakaste)mustikoita
2,5 dl Flora vispiä
250 g mascarpone-juustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti, mutta laita se takaisen pohjan päälle. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
Täytä kääretorttu. Survo mustikat. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone ja sokerit. Levitä kääretorttupohjalle ensin mustikkasurvos ja sitten puolet mascarpone-vaahdosta. Rullaa kääretorttu ja nosta se tarjoiluastialle sauma alaspäin. Levitä tai pursota loppu vaahto kääretortulle. Anna kääretortun asettua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.