3.8.2014
Mustikka-valkosuklaapullat
riittävyys: 20 pullaa
valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen noin 1 h 20 min
säilyvyys: pullat ovat parasta juuri leivottuina / voi pakastaa jopa kuukausiksi
pullataikinaan:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
0,75 dl sokeria
puolikas, haarukalla vatkattu muna (säästä loput voiteluun!)
1 tl kardemummaa (voi jättää pois)
7-8 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
mustikka-valkosuklaatäyte:
5 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
50 g valkosuklaata
voiteluun:
puolikas muna
koristeluun:
pari palaa valkosuklaata
Leivo pullataikina. Lämmitä maito joko kädenlämpöiseksi (tuorehiivalle) tai 42-asteiseksi (kuivahiivalle). Jos käytät tuorehiivaa, liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma sekä muna, sekoita kunnolla. Jos käytät kuivahiivaa, lisää maidon joukkoon ensin suola, sokeri, kardemumma ja muna, sitten vasta kuivahiiva sekoitettuna 1 dl jauhoja. Alusta loput jauhot pikkuhiljaa taikinaan, vaivaa kunnolla. Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa joukkoon vielä tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä, lämpimässä paikassa* vähintään puoli tuntia.
*Lämmin paikka voi olla ison kulhon, joka on täytetty kuumalla vedellä, päällä. Paikan pitää olla vedoton, ja myös takan/leivinuunin vierus on hyvä. (Toisaalta lämmittääkö kukaan niitä näillä keleillä?! :D) Voit kohottaa taikinaa myös kuumalla vedellä täytetyssä tiskialtaassa.
Leivo puolet kohonneesta taikinasta tangoksi jauhotetun leivonta-alustan päällä. Leikkaa tanko 10 palaan. Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla. Leivo palat pulliksi ja asettele ne toisen pellin päälle. Peitä liinalla. Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leivo myös toinen puolikas tangoksi, leikkaa 10 palaan. Pyöritte paloista pullia ja nostele pellille, peitä liinalla.
Tee pullien kohotessa täyte. Sekoita mustikkoihin perunajauho. Rouhi valkosuklaa ja sekoita sekin joukkoon. Ota ensimmäinen pelti ”käsittelyyn”. Kasta lasin pohja jauhossa ja paina sillä kolot pulliin. Jaa puolet täytteestä pullille. Voitele pullien reunat munalla. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia. Täytä ensimmäisten paistuessa toisen pellin pullat ja paista ne sitten.
Anna pullien jäähtyä liinan alla. Koristele pullat rouhitulla valkosuklaalla ja nautiskele. <3
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä