7.8.2014
Mustikka-valkosuklaakuppikakut
riittävyys: 12 kuppikakkua
valmistusaika: aktiivinen noin 1 h, passiivinen 2 h
säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
pohjat:
120 g = 1,8 dl vehnäjauhoja
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
mustikkahillotäyte:
30 g voita tai margariinia
30 g = noin 0,25 dl sokeria
70 g = noin 1 dl mustikoita – survo
1 keltuainen
kuorrute:
200 g = 3 dl tomusokeria
1-3 rkl maitoa
50 g valkosuklaatakoristeluun:
Tee hillo kakkujen paistuessa. Mittaa voi, sokeri ja mustikkasurvos kuumennuksen kestävään astiaan, jonka alla, kattilassa, on kiehuvaa vettä. Sekoita aineksia vesihauteessa kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet, noin pari minuuttia. Lisää keltuainen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hilloa noin 10-15 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Laita hillo jääkaappiin jäähtymään, se paksuuntuu siellä lisää.
Täytä kuppikakut. Koverra jäähtyneisiin kakkusiin kolo puukolla. Voit myös käyttää ns. kuppikakkukoverrinta (kuvassa).
Lusikoi hilloa koloihin ja laita kaiverretut palat takaisin hillon päälle. Laita kuppikakut jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi.
Kuorruta kuppikakut. Sulata valkosuklaa. Sekoita tomusokeriin maitoa pikkuhiljaa, kunnes se on paksua mutta hivenen levittyvää. Lisää valkosuklaasula. Jos kuorrute on liian löysää pursotettavaksi, laita se pieneksi hetkeksi jääkaappiin. Kuorruta kuppikakut pursottamalla. Jos et omista pursotinpussia, voit sutaista kuorrutteen (paletti)veitsellä. Koristele tuoreilla mustikoilla. Anna kuppikakkujen jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä