Juhannuskoivu
-
riittävyys: noin 10-12 palaa
-
valmistusaika: aktiivinen 50 min + passiivinen 10 min
-
säilyvyys: jääkaapissa noin kolme päivää
-
vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g = 2-3 dl (pakaste)mansikoita
2-3 rkl tuoretta minttua silputtuna
2 dl vispikermaa
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
40 g voita tai margariinia
0,5 tl piparminttuaromia
koristelu:
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti, mutta laita se takaisen pohjan päälle. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
Täytä kääretorttu. (Sulata mansikat, jos käytät pakastettuja.) Survo mansikat ja minttusilppu. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Levitä kääretorttupohjalle ensin mansikkasurvos ja sitten kermavaahto. Rullaa kääretorttu ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet kuorrutteen.
Loihdi kääretorttu koivuksi. Sekoita tomusokeriin voi ja aromi lusikalla, kunnes seos on murumaista. Lisää maitoa pikkuhiljaa ja sekoita rivakasti aina välillä. Valmis kreemi on paksua mutta helposti levitettävää. Leikkaa kääretortusta kuvan mukaiset palat ja kokoa koivun muotoon tarjoiluastialle.