Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Kääretortut,  Kesä,  Kesätempaus,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa,  Täytekakut Nähty 25054 kertaa
 
20.06.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIMinttuinen juhannuskoivu


Juhannuksen jälkiruoka saa maistua kesältä. Juhannuskoivu sopii loistavasti juhannuksen ruokapöytään!

Tein jouluhalon pohjalta juhannuskoivun. Sen maku on raikas. Pohja on suklainen, täyte mansikkaa ja minttua, kuorrutteena piparminttukreemi. Valmistus on melko yksinkertaista ja tuloksena on kaunis kääretorttu. Täytettä tehdessään kannattaa maistella itselle mieluinen minttuisuus, samoin kuorrutteessa.

Juhannuskoivu

  • riittävyys: noin 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 50 min + passiivinen 10 min
  • säilyvyys: jääkaapissa noin kolme päivää
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g = 2-3 dl (pakaste)mansikoita
2-3 rkl tuoretta minttua silputtuna
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria

kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
40 g voita tai margariinia
0,5 tl piparminttuaromia
2-4 rkl maitoa

koristelu:
4 palaa tummaa suklaata

Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti, mutta laita se takaisen pohjan päälle. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.

Täytä kääretorttu. (Sulata mansikat, jos käytät pakastettuja.) Survo mansikat ja minttusilppu. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Levitä kääretorttupohjalle ensin mansikkasurvos ja sitten kermavaahto. Rullaa kääretorttu ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet kuorrutteen.

Loihdi kääretorttu koivuksi. Sekoita tomusokeriin voi ja aromi lusikalla, kunnes seos on murumaista. Lisää maitoa pikkuhiljaa ja sekoita rivakasti aina välillä. Valmis kreemi on paksua mutta helposti levitettävää. Leikkaa kääretortusta kuvan mukaiset palat ja kokoa koivun muotoon tarjoiluastialle.