20.6.2014
Marianne-mansikkakakku
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl ruisjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte ja kuorrute:
2,5 dl flora vispiä
1 prk = 250 g rahkaa
2 dl mansikoita (voi käyttää pakastettuja – sulata silloin)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
koristeluun:
2 dl mariannerouhetta
Valmista täyte kääretortun jäähtyessä: Vaahdota kerma. Sekoita siihen vatkaten rahka ja sokerit. Soseuta mansikat.
Kokoa kakku: Leikkaa kääretorttulevy neljään osaan lyhyeltä sivulta. Levitä jokaiselle kaitaleelle ensin mansikkasosetta ja sitten kermaseosta. Säästä noin yksi neljäsosa kerma-rahkaseoksesta kuorrutukseen. Kierrä ensimmäinen levy rullaksi, kuin erittäin kapea kääretorttu. Nosta rulla lautaselle pystyyn. Kierrä ensimmäisen rullan ympäri seuraava kaitale, taas seuraava ja sitten viimeinen kaitale. Levitä reunoille loppu kerma-rahkaseos. Koristele kakku ripottelemalla mariannerouhetta kakun reunoille kermaseoksen päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä