Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mariannella höystetty mansikkakakku

Leipomo: Leivontaa rakkaudella
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN1051_600x600.jpg

Marianne-mansikkakakku

  • riittävyys: n. 15 palaa
  • säilyvyys: jääkaapissa 2-3 päivää
  • valmistusaika: noin 1 h

pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl ruisjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrute:
2,5 dl flora vispiä
1 prk = 250 g rahkaa
2 dl mansikoita (voi käyttää pakastettuja – sulata silloin)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeluun:
2 dl mariannerouhetta

Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortun päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen – niin kääretorttu ei kuivahda.

Valmista täyte kääretortun jäähtyessä: Vaahdota kerma. Sekoita siihen vatkaten rahka ja sokerit. Soseuta mansikat.

 Kokoa kakku: Leikkaa kääretorttulevy neljään osaan lyhyeltä sivulta. Levitä jokaiselle kaitaleelle ensin mansikkasosetta ja sitten kermaseosta. Säästä noin yksi neljäsosa kerma-rahkaseoksesta kuorrutukseen. Kierrä ensimmäinen levy rullaksi, kuin erittäin kapea kääretorttu. Nosta rulla lautaselle pystyyn. Kierrä ensimmäisen rullan ympäri seuraava kaitale, taas seuraava ja sitten viimeinen kaitale. Levitä reunoille loppu kerma-rahkaseos. Koristele kakku  ripottelemalla mariannerouhetta kakun reunoille kermaseoksen päälle.

Kategoriat:

KääretortutKesäKesätempausMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaaTäytekakut
- Helppo 0

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa