Pizza 2 pellillistä (+ 1 minipizza)
pohjaan
2 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa
täytteeksi
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tonnikalaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
voimakkaampaa juustoa maun mukaan (esim. aurajuusto tai valko-sinihomejuusto)
n. 6 dl juustoraastetta
mausteita (kuten oreganoa, paprikajauhetta, mustapippurirouhetta)
Sekoita jauhoihin hiiva. Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi eli reilusti kättä lämpimämmäksi. Sekoita vesi, suola ja öljy. Lisää hiiva-jauhoseos ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. (Ota talteen myös pieni pala.) Kauli molemmat osat leivinpapereiden päälle pellin kokoiseksi. (Taputtele pala minipizzaksi.) Levitä tomaattimurska pohjille. Ripottele päälle tonnikala. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi ja leikkaa myös juustosta paloja. Mausta pizzan haluamallasi mausteilla ja ripottele juustoraaste päälle. Paista kumpaakin pohjaa 250 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Anna pizzan jäähtyä hetki pellillä ennen syömistä.
Kiitos oivalluksesta, laitoit hyvän mittapuun pizzasi koosta!