Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Minileivonnaisten tempaus,  Muut suolapalat,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 27098 kertaa
 
23.03.2014
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMaailman pienin pizza


Leivoin tänään ihanan pienen pizzan! Kokoa pizzalla oli hurjan paljon; halkaisijaltaan se oli 1 cm. Alla olevasta reseptistä tulee minipizzan lisäksi kaksi pellillistä. Täytteitä voi varioida maun mukaan, mutta itse tein tonnikalapizzaa.

Pizza 2 pellillistä (+ 1 minipizza)

pohjaan
2 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa
4,5 dl jauhoja

täytteeksi
1 prk tomaattimurskaa
1 prk tonnikalaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
voimakkaampaa juustoa maun mukaan (esim. aurajuusto tai valko-sinihomejuusto)
n. 6 dl juustoraastetta
mausteita (kuten oreganoa, paprikajauhetta, mustapippurirouhetta)

Sekoita jauhoihin hiiva. Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi eli reilusti kättä lämpimämmäksi. Sekoita vesi, suola ja öljy. Lisää hiiva-jauhoseos ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. (Ota talteen myös pieni pala.) Kauli molemmat osat leivinpapereiden päälle pellin kokoiseksi. (Taputtele pala minipizzaksi.) Levitä tomaattimurska pohjille. Ripottele päälle tonnikala. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi ja leikkaa myös juustosta paloja. Mausta pizzan haluamallasi mausteilla ja ripottele juustoraaste päälle. Paista kumpaakin pohjaa 250 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Anna pizzan jäähtyä hetki pellillä ennen syömistä.