13.4.2015
Kuningattaren kauralastukakku
kauralastupohjat:
80 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
täyte:
1,25 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
noin 0,5 dl mustikkahilloa tai -marmeladia
noin 1 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
koristelu:
tomusokeria
muutama pakastemarja
Leivo ensin pohjat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja ota pois liedeltä. Lisää sokerit ja anna niiden sulaa voin joukkoon. Sekoita joukkoon myös kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja kananmuna. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Lusikoi taikinasta neljä ohutta halkaisijaltaan 12 cm kiekkoa leivinpapereille, eli 2 kauralastupohjaa/pelti. Paista pelti kerrallaan noin 7-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kunnolla väriä. Varo polttamasta! Anna kauralastujen jäähtyä rauhassa.
Täytä ja kokoa kakku. Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Nosta yksi pohjista tarjoilulautaselle, ja levitä sille puolet vadelmahillosta sekä kolmasosa kermavaahdosta. Nosta toinen pohja päälle, levitä sille mustikkahillo ja puolet lopusta vaahdosta. Nosta kolmas pohja, ja levitä sille taas vadelmahilloa ja loppu kermavaahto. Nosta viimeinen pohja päällimmäiseksi. Anna kakun levätä jääkaapissa pari, kolmekin tuntia.
Viimeistele kakku ennen tarjoilua. Sihtaa päälle tomusokeria ja koristele pakastemarjoilla. Nautiskele.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos! 🙂 Kokeilkaa ihmeessä, helppoa ja herkullista!