Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Amerikka-tempaus,  Kevyet herkut,  Muuta makeaa,  Täytteet Nähty 13278 kertaa
 
03.03.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIKotitekoinen maapähkinävoi


Amerikkalaisille maapähkinävoi on yhtä pyhä asia kuin meille esimerkiksi salmiakki. Ihmiset jakautuvat maapähkinävoin kohdalla kahtia – toiset rakastavat, toiset eivät. Itse kuulun ensimmäisiin… Kaupan maapähkinävoit ovat melkoisen höttöistä tavaraa, jos niin voi sanoa. Tällä reseptillä saat 100% maapähkinävoita ilman kasvirasvaa, suolaa tai muita ylimääräisiä aineita. Maapähkinävoi soveltuu vaikka mihin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Julkaisen ihanan jälkiruokareseptin maapähkinävoilla täällä kunhan aika riittää.

Maapähkinävoi

riittävyys: noin 2 dl valmista maapähkinävoita
säilyvyys: tiiviissä astiassa jääkaapissa viikon tai pari

200 g maapähkinöitä

Aloita paahtamalla pähkinöitä 175 asteessa pellillä leivinpaperilla noin 10-20 minuuttia. Valmiit pähkinät tuoksuvat ja ovat saaneet hieman väriä. Irrota kuoret hieromalla pähkinöitä keittiöpyyhkeellä. Kaada kuoritut pähkinät tehosekoittimeen ja suurruuttele tahnaksi. Kaavi aina välillä kulhon reunoilta pähkinämassaa keskelle. Pähkinät muuttuvat ensin rouheeksi ja siitä pikkuhiljaa tahnaksi. Suurruuta kunnes maapähkinävoi on makuusi sopivaa. Säilytä jääkaapissa.

maa2 – kopio