Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Leivokset,  Muuta makeaa,  Ystävänpäivä,  Ystävänpäivätempaus Nähty 29638 kertaa
 
19.01.2014
 
7 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKinuskidonitsit


Kinuskidonitsit valmistuvat kätevästi donitsipellillä. Uunissa tehdyissä donitseissa on vähemmän rasvaa – tosin kuorrutteen kinuski ei ole kovin terveellistä…

Varoitus! Näitä on mahdoton olla syömättä!

 

Donitsit uunissa 12 kpl

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita
  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
  2. Voitele donitsipelti sulalla voilla, pellissä on non-stick pinta, mutta  voideltuna donitsit saa todella helposti irti.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Lisää maito tai piimä, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.
  5. Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa kulmasta sopiva  pala pois ja pursota taikina pellin koloihin niin että taikinaa on puoleen  väliin asti.
  6. Paista uunissa vajaa 10 min. Anna donitsien hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
  7. Kuorruta kinuskilla(ohje alla).
                                             
Kinuski: 2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri keskenään ja kuumenna. Kun seos alkaa kiehua, pienennä suurinpiirtein puolelle teholle. Jatka keittämistä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Anna kinuskin hieman jäähtyä ja valuta sitten donitseille.
Kinuskia keittelemässä.
Pidän hellaa aina hieman yli puoliteholla (meillä maksimilämpö on 10 ja pidän 5,5 – 6).
Vinkkejä:
  • Vahdi kinuskia tarkasti, se voi olla valmista jo 10 minuutin kuluttua. Sen valmiuden näkee, kun laittaa kakun päälle pisaran kinuskia. Jos kinuski leviää, se ei ole vielä valmista.