Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Jäätelökakut,  Jäätelökesä,  Kesä,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa Nähty 7262 kertaa
 
09.08.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKaksikerroksinen mustikkajäädyke


Niin missä sitä mustikkaa oli? Tämä jäädykekakku yllättää varmasti. Vitivalkoinen sitruuna-valkosuklaakerros kätkee sisälleen vielä toisen maun – mustikan. Jäädyke on herkullinen yhdistelmä raikasta sitruunaa, makeaa valkosuklaata ja kesän sesonkiherkkua mustikkaa. Loppujen lopuksi tämä jäädykeherkku valmistuu melko helposti. Tarvitaan vain pari vuokaa ja reilusti aikaa.

Kaksikerroksinen mustikkajäädyke

riittävyys: noin 8-12 palaa
valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen väh. 7 h
säilyvyys: useita viikkoja pakastimessa
vuoat: noin 15 cm ja 22 cm vuoat/tasapohjaiset astiat kelmulla vuorattuna

mustikkajäädyke:
2 dl mustikoita
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria

valkosuklaa-sitruunajäädyke:
2,5 dl vispikermaa
1 kananmuna
75 g valkosuklaata
puolikkaan sitruunan mehu

koristeluun:
mustikoita
mintunlehtiä
puolikas sitruuna

Aloita mustikkajäädykkeestä. Vaahdota kerma. Survo mustikat. Sekoita kermavaahdon joukkoon mustikkasurvos ja tuorejuusto. Lisää seokseen sokeria, maista sopiva makeus. Kaada seos 15 cm vuokaan ja tasoittele pinta. Pakasta kolmisen tuntia, kunnes massa on jäätynyt.

Tee valkosuklaa-sitruunajäädyke. Vaahdota kananmuna vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa valmiin kermavaahdon joukkoon sitruunamehua ruokalusikallinen kerrallaan. Sulata  valkosuklaa ja vatkaa se hiljaisella teholla kermavaahtoon. Kääntele lopuksi munavaahto seoksen joukkoon. Kumoa jäätynyt mustikkajäädyke isomman vuoan pohjalle, keskelle vuokaa. Levitä sitruunajäädykemassa vuokaan mustikkajäädykkeen reunoille ja päälle. Tasoita pinta ja pakasta vähintään 4 tunniksi.

DSCN8739

DSCN8740

Koristele jäädyke ennen tarjoilua. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleisiin lovi puoleenväliin asti ja taivuta viipaleet koristeiksi. Asettele kakun päälle sitruunakoristeita, mustikoita ja mintunlehtiä. Anna jäädykkeen pehmetä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

DSCN8754

DSCN8771

DSCN8748