Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kaksikerroksinen mustikkajäädyke

9.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_600x600.jpg

Kaksikerroksinen mustikkajäädyke

riittävyys: noin 8-12 palaa
valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen väh. 7 h
säilyvyys: useita viikkoja pakastimessa
vuoat: noin 15 cm ja 22 cm vuoat/tasapohjaiset astiat kelmulla vuorattuna

mustikkajäädyke:
2 dl mustikoita
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria

valkosuklaa-sitruunajäädyke:
2,5 dl vispikermaa
1 kananmuna
75 g valkosuklaata
puolikkaan sitruunan mehu

koristeluun:
mustikoita
mintunlehtiä
puolikas sitruuna

Aloita mustikkajäädykkeestä. Vaahdota kerma. Survo mustikat. Sekoita kermavaahdon joukkoon mustikkasurvos ja tuorejuusto. Lisää seokseen sokeria, maista sopiva makeus. Kaada seos 15 cm vuokaan ja tasoittele pinta. Pakasta kolmisen tuntia, kunnes massa on jäätynyt.

Tee valkosuklaa-sitruunajäädyke. Vaahdota kananmuna vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa valmiin kermavaahdon joukkoon sitruunamehua ruokalusikallinen kerrallaan. Sulata  valkosuklaa ja vatkaa se hiljaisella teholla kermavaahtoon. Kääntele lopuksi munavaahto seoksen joukkoon. Kumoa jäätynyt mustikkajäädyke isomman vuoan pohjalle, keskelle vuokaa. Levitä sitruunajäädykemassa vuokaan mustikkajäädykkeen reunoille ja päälle. Tasoita pinta ja pakasta vähintään 4 tunniksi.

DSCN8739

DSCN8740

Koristele jäädyke ennen tarjoilua. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleisiin lovi puoleenväliin asti ja taivuta viipaleet koristeiksi. Asettele kakun päälle sitruunakoristeita, mustikoita ja mintunlehtiä. Anna jäädykkeen pehmetä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

DSCN8754

DSCN8771

DSCN8748

Ainesosat

MustikkaSitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

JäätelökakutKesäMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9301_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklaakuorrutekakku äidin reseptillä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklainen mokkakerroskakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKaksikerroksinen mustikkajäädyke
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHoney cake for honey day
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHunajainen inkiväärikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN6503_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKuningattaren kauralastukakku
2

Kommentit (1)

soja
Kinuskileipomo soja
10.8.2015 13:57

Kaunis ja kohtuullisella vaivalla upea herkku!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa