9.8.2015
Kaksikerroksinen mustikkajäädyke
riittävyys: noin 8-12 palaa
valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen väh. 7 h
säilyvyys: useita viikkoja pakastimessa
vuoat: noin 15 cm ja 22 cm vuoat/tasapohjaiset astiat kelmulla vuorattuna
mustikkajäädyke:
2 dl mustikoita
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria
valkosuklaa-sitruunajäädyke:
2,5 dl vispikermaa
1 kananmuna
75 g valkosuklaata
puolikkaan sitruunan mehu
koristeluun:
mustikoita
mintunlehtiä
puolikas sitruuna
Aloita mustikkajäädykkeestä. Vaahdota kerma. Survo mustikat. Sekoita kermavaahdon joukkoon mustikkasurvos ja tuorejuusto. Lisää seokseen sokeria, maista sopiva makeus. Kaada seos 15 cm vuokaan ja tasoittele pinta. Pakasta kolmisen tuntia, kunnes massa on jäätynyt.
Tee valkosuklaa-sitruunajäädyke. Vaahdota kananmuna vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa valmiin kermavaahdon joukkoon sitruunamehua ruokalusikallinen kerrallaan. Sulata valkosuklaa ja vatkaa se hiljaisella teholla kermavaahtoon. Kääntele lopuksi munavaahto seoksen joukkoon. Kumoa jäätynyt mustikkajäädyke isomman vuoan pohjalle, keskelle vuokaa. Levitä sitruunajäädykemassa vuokaan mustikkajäädykkeen reunoille ja päälle. Tasoita pinta ja pakasta vähintään 4 tunniksi.
Koristele jäädyke ennen tarjoilua. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleisiin lovi puoleenväliin asti ja taivuta viipaleet koristeiksi. Asettele kakun päälle sitruunakoristeita, mustikoita ja mintunlehtiä. Anna jäädykkeen pehmetä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaunis ja kohtuullisella vaivalla upea herkku!