27.9.2014
Hunajainen omena-toscakakku
riittävyys: noin 10 palaa
valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen vajaa 1 h
säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa – suojaa kuvulla, kelmulla tai foliolla
vuoka: noin 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka – leivinpaperi pohjalle, reunat pitää voidella
kakkutaikina:
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
2 omenaa
0,5 tl kanelia
toscakuorrute:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl hunajaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1,5 dl = 50 g mantelilastuja
Leivo pohja. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula sekä maito. Voit sekoittaa ne mukaan sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Kaada taikina vuokaan. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele omenoille kanelia. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 25-30 min.
Valmista pohjan paistuessa kuorrute. Sekoittele kuorrutteen ainekset sekaisin kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen. Ota pois levyltä, kun seos on hieman saennut.
Levitä kuorrute kypsän kakun päälle. Paista kakkua vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä. Nauti lämpimänä tai jääkaappikylmänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! 🙂