Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Hunaja + omena,  Klassikot,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 23518 kertaa
 
27.09.2014
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIHunajainen omena-toscakakku


Toscakakun kuuluu olla ihanan mehevä ja kuohkea. Tässä kehittelemässäni reseptissä pohja on juuri sellainen, ja omena sekä hunajainen kuorrute tuovat kakkuun juhlavuutta. Hunaja maustaa kuorrutteen todella herkulliseksi, tavallinen toscakakun kuorrute ei ole lähellekään yhtä hyvää. Ohje on melko helppo, vaikka aikaa kuluukin.

Hunajainen omena-toscakakku

riittävyys: noin 10 palaa
valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen vajaa 1 h
säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa – suojaa kuvulla, kelmulla tai foliolla
vuoka: noin 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka – leivinpaperi pohjalle, reunat pitää voidella

kakkutaikina:
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

2 omenaa
0,5 tl kanelia

toscakuorrute:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl hunajaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1,5 dl = 50 g mantelilastuja

Leivo pohja. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula sekä maito. Voit sekoittaa ne mukaan sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Kaada taikina vuokaan. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele omenoille kanelia. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 25-30 min.

Valmista pohjan paistuessa kuorrute. Sekoittele kuorrutteen ainekset sekaisin kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen. Ota pois levyltä, kun seos on hieman saennut.

Levitä kuorrute kypsän kakun päälle. Paista kakkua vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä. Nauti lämpimänä tai jääkaappikylmänä.