Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Hunajainen omena-toscakakku

27.9.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN2993_600x600.jpg

Hunajainen omena-toscakakku

riittävyys: noin 10 palaa
valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen vajaa 1 h
säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa – suojaa kuvulla, kelmulla tai foliolla
vuoka: noin 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka – leivinpaperi pohjalle, reunat pitää voidella

kakkutaikina:
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa

2 omenaa
0,5 tl kanelia

toscakuorrute:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl hunajaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1,5 dl = 50 g mantelilastuja

Leivo pohja. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula sekä maito. Voit sekoittaa ne mukaan sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Kaada taikina vuokaan. Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele omenoille kanelia. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 25-30 min.

Valmista pohjan paistuessa kuorrute. Sekoittele kuorrutteen ainekset sekaisin kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen. Ota pois levyltä, kun seos on hieman saennut.

Levitä kuorrute kypsän kakun päälle. Paista kakkua vielä noin 15 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä. Nauti lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Kategoriat

KlassikotMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9301_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklaakuorrutekakku äidin reseptillä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklainen mokkakerroskakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKaksikerroksinen mustikkajäädyke
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHoney cake for honey day
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHunajainen inkiväärikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN6503_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKuningattaren kauralastukakku
2

Kommentit (2)

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
29.9.2014 12:39

Kiitos! 🙂

Kinuskikissa
29.9.2014 12:26

Ihanan oloinen ohje! Mantelit ja hunaja on hyväksi havaittu yhdistelmä ja omena tuo varmasti mehevyyttä. Nam!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa