Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Hunajainen inkiväärikakku

8.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_600x600.jpg

Inkivääri-hunajakakku

riittävyys: noin 15 – 20 palaa
valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1-2 h
säilyvyys: noin viikon huoneenlämmössä tai jääkaapissa
vuoka: 2 litran kuivakakkuvuoka, suorakaide tai rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

kakku:
4 kananmunaa
125 g = 1,25 dl sokeria
125 g = 0,75 dl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
25 g = 0,5 dl mantelijauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna

koristeluun:
noin 50 g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lämmitä hunajaa mikrossa kymmenisen sekuntia, kunnes se hieman lämpenee. Vatkaa hunaja munavaahdon joukkoon. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mantelijauhe. Kääntele kuivat aineet voisulan kanssa taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakku 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on saanut väriä ja tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ja kumoa sitten. Jätä vuoka kakun päälle, jotta kosteus ei haihdu ja kakku jää meheväksi. Anna jäähtyä kokonaan.

Koristele kakku. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pakastepussin kulmaan ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota kakulle valkosuklaata haluamallasi tavalla.

Nautiskele kesäkuumalla vaniljajäätelön kera tai kolealla ilmalla kahvin kanssa.

DSCN8112 DSCN8117

DSCN8138

DSCN8147_ – kopio

[hunajainen]

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

KahvikakutYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9301_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklaakuorrutekakku äidin reseptillä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklainen mokkakerroskakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKaksikerroksinen mustikkajäädyke
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHoney cake for honey day
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHunajainen inkiväärikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN6503_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKuningattaren kauralastukakku
2

Kommentit (3)

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
9.7.2015 22:17

Kiitos molemmille 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
9.7.2015 14:08

Nuo ruusut ovat kaunis koriste herkullisen kakun päällä.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.7.2015 08:26

Kaunis ja varmasti maistuva kakku! 🙂 Tarkan,hyvän reseptin olet laatinut!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa