Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Hunajamauste-haaste,  Kahvikakut,  Yhteistyöreseptit Nähty 4376 kertaa
 
08.07.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIHunajainen inkiväärikakku


Hunaja sopii kuivakakkuihin ihanasti. Se tekee niistä todella pehmeän ja kuohkean. Halusin kokeilla kakkuun inkiväärihunajaa, ja lopputulos oli aivan ihana! Pehmoinen kakku sopii hyvin kahvikupposen kanssa nautittavaksi. 🙂

Inkivääri-hunajakakku

riittävyys: noin 15 – 20 palaa
valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1-2 h
säilyvyys: noin viikon huoneenlämmössä tai jääkaapissa
vuoka: 2 litran kuivakakkuvuoka, suorakaide tai rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

kakku:
4 kananmunaa
125 g = 1,25 dl sokeria
125 g = 0,75 dl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
25 g = 0,5 dl mantelijauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna

koristeluun:
noin 50 g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lämmitä hunajaa mikrossa kymmenisen sekuntia, kunnes se hieman lämpenee. Vatkaa hunaja munavaahdon joukkoon. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mantelijauhe. Kääntele kuivat aineet voisulan kanssa taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakku 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on saanut väriä ja tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ja kumoa sitten. Jätä vuoka kakun päälle, jotta kosteus ei haihdu ja kakku jää meheväksi. Anna jäähtyä kokonaan.

Koristele kakku. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pakastepussin kulmaan ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota kakulle valkosuklaata haluamallasi tavalla.

Nautiskele kesäkuumalla vaniljajäätelön kera tai kolealla ilmalla kahvin kanssa.

DSCN8112 DSCN8117

DSCN8138

DSCN8147_ – kopio

Yhteistyössä Hunajainen SAM

hunajainensam_logo