8.7.2015
Inkivääri-hunajakakku
riittävyys: noin 15 – 20 palaa
valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1-2 h
säilyvyys: noin viikon huoneenlämmössä tai jääkaapissa
vuoka: 2 litran kuivakakkuvuoka, suorakaide tai rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
kakku:
4 kananmunaa
125 g = 1,25 dl sokeria
125 g = 0,75 dl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
25 g = 0,5 dl mantelijauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna
koristeluun:
noin 50 g valkosuklaata
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lämmitä hunajaa mikrossa kymmenisen sekuntia, kunnes se hieman lämpenee. Vatkaa hunaja munavaahdon joukkoon. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mantelijauhe. Kääntele kuivat aineet voisulan kanssa taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakku 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on saanut väriä ja tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ja kumoa sitten. Jätä vuoka kakun päälle, jotta kosteus ei haihdu ja kakku jää meheväksi. Anna jäähtyä kokonaan.
Koristele kakku. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pakastepussin kulmaan ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota kakulle valkosuklaata haluamallasi tavalla.
Nautiskele kesäkuumalla vaniljajäätelön kera tai kolealla ilmalla kahvin kanssa.
[hunajainen]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos molemmille 🙂