Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Honey cake for honey day

9.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_600x600.jpg

Honey cake for honey day

riittävyys: noin 12 palaa
valmistusaika: aktiivinen noin 1-2 h + passiivinen väh. 1 h
säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
vuoka: taikinalle leivinpaperilla vuorattu uunipelti

pohja:
4 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

raparperihilloke:
800 g raparperia
1-2 dl sokeria
tilkka vettä

hunajainen kermavaahto:
5 dl vispikermaa
n. 2 rkl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
(keltaista elintarvikeväriä)

koristelu:
keltaista sokerimassaa
valkoista sokerimassaa
pari palaa tummaa suklaata

Aloita tekemällä täytteen raparperihilloke. Kuori ja pilko raparperit. Laita ne kattilaan yhdessä vesitilkan kanssa, lisää 1 dl sokeria. Keitä raparperia kannen alla noin puoliteholla, kunnes raparperi hajoaa hillokkeeksi. Laita hilloke valumaan siivilään, jotta ylimääräinen neste poistuu. Siirrä laakeaan astiaan ja jätä jäähtymään.

Leivo pohja. Vaahdota munat, sokeri ja hunaja kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Kaada se pellille ja tasoita pinta. Paista 220 asteessa noin 10-12 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy heti sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjaa vasten ollut leivinpaperi ja peitä levy liinalla. Jätä jäähtymään.

Kokoa kakku. Vaahdota kerma ja mausta se hunajalla. Ota puolet siitä sivuun kuorruttamista varten. Vuoraa isohko kulho kelmulla. Leikkaa kakkulevystä pohjan kokoinen pala. Laita pala kulhon pohjalle, levitä päälle hilloketta ja nokare kermavaahtoa. Kokoa kakku näin. Osa kakun pohjakerroksista täytyy koota pienemmistä paloista, mutta se ei valmiissa kakussa näy. Omassa kakussani oli neljä täyteväliä eli viisi kakkupohjakerrosta. Peitä täytetyn kakun pinta kelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään mielellään tunniksi.

DSCN8151

Kakun levätessä ehtii tekemään sokerimassamehiläiset. Muotoile keltaisesta sokerimassasta mehiläisille vartalot. Tee valkoisesta pienet siivet kullekin mehiläiselle. Sulata suklaa ja lusikoi se pienen pakastepussin kulmaan. Leikkaa kulmasta todella pieni pala pois ja pursota mehiläisille raidat ja silmät. Suklaalla voi kiinnittää myös siivet. Nosta mehiläiset jääkaappiin odottamaan pesänsä valmistumista.

Viimeistele kakku. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmut. Värjää loppu kermavaahto halutessasi vaalean kellertäväksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ensin tasaiseksi. Lähde sitten tekemään kakkuun palettiveitsellä mehiläispesän näköä vetämällä ”uomia”. Nosta mehiläiset kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

DSCN8160

[hunajainen]

Ainesosat

RaparperiSuklaa

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteeton

Kategoriat

KesäTäytekakutYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9301_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklaakuorrutekakku äidin reseptillä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklainen mokkakerroskakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKaksikerroksinen mustikkajäädyke
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHoney cake for honey day
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHunajainen inkiväärikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN6503_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKuningattaren kauralastukakku
2

Kommentit (8)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
18.7.2015 09:17

Aivan ihana! 🙂

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
10.7.2015 17:05

Oi että, kiitos kaikille kehuista! 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
10.7.2015 16:29

Todella upea kakku, niin kekseliäs idea! Kakun muoto on todellakin kuin mehiläispesä, mutta voisin hyvin kuvitella tekeväni vastaavanlaisen muutenkin – sen verran kauniin näköinen se on. Kermavaahto näyttää melkein kuin marengilta, namskis 😛 Söpöt mehiläiset ovat kuin kirsikka kakun päällä 🙂

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
10.7.2015 14:36

Aivan ihana kakku <3 Onnea vanhemmillesi hääpäivänä , kakku oli varmasti heidän mieleensä.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
10.7.2015 11:02

Kyllä on suloinen kakku ja miten kaunis ajatus taustalla.

soja
Kinuskileipomo soja
10.7.2015 10:25

huippu ideoita kakku täynnä, ja vielä ripaus rakkautta =)

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
10.7.2015 08:08

Kiitos ihanasta kommentista mari-johanna! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.7.2015 08:02

Makeaa ja suloisen ihanaa! Mikä kekseliäs idea! Hellyttävät ampiais vanhemmat pörräävät jälkikasvua paimentaen! 🙂 Onnea vanhemmillesi hääpäivän johdosta!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa