Gluteenittomat Sarah Bernhardtin leivokset
-
riittävyys: 10-12 leivosta
-
valmistusaika: aktiivinen yli 1 h + passiivinen 3 h
-
säilyvyys: ainakin pari, kolme päivää jääkaapissa
mantelipohjat:
150 g mantelimassaa
suklaatryffelitäyte:
75 g tummaa suklaata
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl kermaa tai maitoa
kuorrutus:
70 g tummaa suklaata
1 tl öljyä
Leivo pohjat. Pakasta mantelimassa pariksi tunniksi. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta se helpottaa raastamista. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Raasta mantelimassa. Vaahdota valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mantelimassaraaste. Raasteen voi sekoittaa joukkoon vatkaimen pienimmällä teholla. Jaa seos 10 tai 12 nokareeksi pellille. Taputtele taikina leivospohjiksi käyttäen apuna perunajauhoja. Jos leivosten ei tarvitse olla gluteenittomia, voit käyttää vehnäjauhoja. Paista pohjia 150 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Irrota lämpimät leivospohjat lastan avulla leivinpaperista ja käännä ne jäähtymään pohja ylöspäin.
Tee täyte leivospohjien paistuessa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kiehauta voi ja kerma kattilassa, sekoita suklaa joukkoon. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Täytä leivokset. Kun leivospohjat ovat jäähtyneet ja täyte paksuuntunut, jaa suklaatäyte pohjille. Laita leivokset jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Kuorruta leivokset. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Kasta leivokset suklaaseoksessa. Halutessasi voit myös levittää kuorrutteen palettiveitsellä leivoksille. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa vielä noin tunti ennen tarjoamista.
Mikäköhän on kun vaikka kuinka käyn uudelleen ja uudelleen muokkaamassa, en saa siltikään riviväliä tiettyihin kohtiin?