Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Gluteenittomat suklaa-mantelileivokset

10.2.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN2483_600x600.jpg

Gluteenittomat Sarah Bernhardtin leivokset

  • riittävyys: 10-12 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen yli 1 h + passiivinen 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolme päivää jääkaapissa
mantelipohjat:
150 g mantelimassaa
puolikas valkuainen

suklaatryffelitäyte:
75 g tummaa suklaata
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl kermaa tai maitoa

kuorrutus:
70 g tummaa suklaata
1 tl öljyä
Leivo pohjat. Pakasta mantelimassa pariksi tunniksi. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta se helpottaa raastamista. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Raasta mantelimassa. Vaahdota valkuainen kevyeksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mantelimassaraaste. Raasteen voi sekoittaa joukkoon vatkaimen pienimmällä teholla. Jaa seos 10 tai 12 nokareeksi pellille. Taputtele taikina leivospohjiksi käyttäen apuna perunajauhoja. Jos leivosten ei tarvitse olla gluteenittomia, voit käyttää vehnäjauhoja. Paista pohjia 150 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Irrota lämpimät leivospohjat lastan avulla leivinpaperista ja käännä ne jäähtymään pohja ylöspäin.

Tee täyte leivospohjien paistuessa.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kiehauta voi ja kerma kattilassa, sekoita suklaa joukkoon. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täytä leivokset.
Kun leivospohjat ovat jäähtyneet ja täyte paksuuntunut, jaa suklaatäyte pohjille. Laita leivokset jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Kuorruta leivokset.
Sulata suklaa ja sekoita joukkoon öljy. Kasta leivokset suklaaseoksessa. Halutessasi voit myös levittää kuorrutteen palettiveitsellä leivoksille. Anna leivosten jähmettyä jääkaapissa vielä noin tunti ennen tarjoamista.
 leivokset2 – Kopio

Kategoriat

Konvehdit ja makeisetLeivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9301_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklaakuorrutekakku äidin reseptillä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN9250_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaSuklainen mokkakerroskakku
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8776_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKaksikerroksinen mustikkajäädyke
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8155_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHoney cake for honey day
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN8140_-–-kopio_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaHunajainen inkiväärikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15339_DSCN6503_400x400.jpgLeivontaa rakkaudellaKuningattaren kauralastukakku
2

Kommentit (1)

neiti_leipuri
Kinuskileipomo neiti_leipuri
10.2.2015 06:58

Mikäköhän on kun vaikka kuinka käyn uudelleen ja uudelleen muokkaamassa, en saa siltikään riviväliä tiettyihin kohtiin?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa