24.2.2014
Antskun lörttöne
tää tulis niinku piirasvuokaa, semmone 27 cm halkaissijaltaa
Ensin siu täytyypi sekottaa 0,5 dl vehnäjauhoo, 0,5 dl ruis- taikka muuta täysjyvästä jauhoo, 0,5 dl jotaki hiutaleit ja 1,5 tl leivinjauhhoo. Sitte siu kantsii lisät kolmise dessii pottumuusii, heitäpä sekkaa viel 3 ruokalussikkaa öljyä. Nyt taikinaa sais sekottaa, siun kantsii sekkottaa se lastal tai siu sormil. Antskun lörttönen alkaa jo muohostuu, nyt sit taputellaan. Piirasvuoka kantsis ensi voidel vaik siu jääkaapista löytyväl levitteel, nii siu uko o helppo irrottaa palaa lörttösest. Sit ku sie oot taputellu taikina, teepä täytettä. Pilko vaikkapa kypsennettyy lihhaa, kalaa tai kasviksii pari-kolome dessii. Se jälkee heit perrää siu lempijuustoo, feta ainaski on ihkuu. Lopuks pääl vois raastel juustokannikkaat, sillee 2 dl juustoraastet. Sekotappa siu kulhos vie 2 dl maitoo ja 2 munaa, ni siu ukko tykkää. Kaatele ne siihe päälle, ja työn koko komee lörttöne uunii. Asteita sopis ol kakssattaa, paistoaika sillee et siu ukko alkaa jo kyselee lörttöst. 30 minuuttii ois aika hyvä, ni siu ukko o jo tarpeeks nälissää. Sit vähä jäähdytys, ni sie voit rakastuttaa siu ukkos ittees ja lörttösees.
Jos siul o kysyttävvää, lait miul viestii. Mie kyl neuvo lörttöse teos mielellää.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tää o nii hitoksee hyvvee et mie romahan, jos et kokkeil.