24.2.2018
Noin 16 kappaletta
50 g margariinia tai öljyä
1 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
Sekoita rasva, maito ja kananmuna keskenään ja lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita huolellisesti. Pursota tai kaada taikina donitsipellin rasvattuihin koloihin ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia
Kinuskikuorrutteen saa keittämällä 1 dl kuohukermaa ja 1 dl fariinisokeria keskenään n. 10 minuuttia, kunnes kinuski muuttuu paksuksi. Joukkoon voi lisätä muutaman palan valkosuklaata keittämisen loppuvaiheessa, jolloin kinuskista tulee paksua ja vaaleampaa (tämä oli kiva vinkki, itselläni kinuski on yleensä jäänyt löysäksi)
Mansikkavalkosuklaakuorrutteen saa rouhimalla 100 g valkosuklaata ja sekoittamalla joukkoon 0,5-1 dl kuumennettua kuohukermaa. Kun suklaa on sulanut joukkoon, voi paksuutta muokata lisäämällä kermaa (juoksevampi kuorrute) tai valkosuklaata (paksumpi kuorrute). Lopuksi valkosuklaaganachen joukkoon lisätään 1-3 rkl mansikkatomusokeria oman maun mukaan. Tämä kuorrute oli tosi hyvää ja muistutti maultaan mansikka-valkosuklaavälipalapatukkaa! 🙂
Koristeeksi voi pursottaa suklaaraidat tai laittaa esim. nonparelleja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos ihanista kommenteista maris ja Kinuskiemo! 🙂