1.2.2017
125 g mantelijauhetta
230 g tomusokeria
100 g keskikokoisen munan valkuaista (huoneenlämpöisinä)
ripaus suolaa
½ dl sokeria
1-2 tl kardemummaa riippuen, kuinka vahvan maun haluat
raesokeria
1 dl vispikermaa
100 g Valio Viola Vanilja tuorejuustoa
1 rkl sokeria
kiinteää mansikka- tai vadelmahilloa
1. Siivilöi mantelijauhe muutaman kerran ja sekoita joukkon tomusokeri. Siivilöi seos vielä kerran. Sekoita sitten joukkoon kardemumma (mieluiten hienoksi jauhettu!).
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolan kanssa. Jatkaa vatkaamista ja sekoita joukkoon sokeri.
3. Siivilöi mantelijauhe-tomusokeri-kardemummaseos valkuaisten joukkoon ja painele seos valkuaisvaahdon joukkoon nuolijalla. Kun massa on sopivan juoksevaa, pistä se pursotuspussiin.
4. Pursota pellille suuria ympyröitä. Kuorien kuivuessa tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Mausta sokerilla.
5. Kun kuoret ovat kuivuneet, ripottele päälle raesokeria ja paista ne 130-asteisessa uunissa koosta riippuen 15-20 minuuttia.
6. Jäähdytä kuoret ja täytä ne. Pursota keskelle tippa mansikka- tai vadelmahilloa ja hillon ympärille kerma-tuorejuustoseosta. Paina päälle kuori ja anna asettua hetki jääkaapissa. Tarjoile ja nauti! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hyvänen aika pumppernikkeli, sinä olit nopea! 🙂
Onnittelut! Mielenkiintoinen yhdistelmä ja varmasti herkullinen, vielä kun saisin itse macaronit onnistumaan. 🙂
Ehkä täytyy tätä sinun ohjetta joku kerta kokeilla jospa minäkin sillä…..