Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Jouluinen kinuski-puolukkakakku

Leipomo: Pumppernikkeli
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17857_DSCN1301_600x600.jpg

Pohja:
225 g pipareita
80 g margariinia

Puolukkamousse:
3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
250 g puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl vettä

Toffeemousse:
3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 rkl vettä

Kinuskikiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria

Lisäksi:
Suklaa-Suomi
Kermavaahtoa
Puolukoita

1. Sulata margariini ja murskaa piparit. Sekoita massaksi ja painele irtopohjavuuan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Pistä pohja jääkaappiin.

2. Pistä puolukkamoussen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Survo puolukat sokerin kanssa soseeksi. Sekoita puolukkasosekermavaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana puolukka-kermaseokseen. Kaada mousse piparipohjan päälle.

3. Pistä toffeemoussen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa jääkaappikylmä kondensoitu maito vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos kondensoidun maidon sekaan ja sekoita sitten seos kermavaahdon joukkoon. Kaada mousse puolukkamoussen päälle.

4. Pistä kinuskikiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kattilassa kuohukerma ja fariinisokeri kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja kaada toffeemoussen päälle.

5. Jähmetä kakkua yön yli ja koristele kermavaahtopursotuksilla, suklaa-Suomella ja puolukoilla.

Ainesosat:

Puolukka/karpaloSuklaaToffee/kinuski

Kategoriat:

ItsenäisyyspäiväJouluJuusto- ja hyydykekakut
- Helppo

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti