6.12.2015
Pohja:
225 g pipareita
80 g margariinia
Puolukkamousse:
3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
250 g puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl vettä
Toffeemousse:
3 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 rkl vettä
Kinuskikiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
Lisäksi:
Suklaa-Suomi
Kermavaahtoa
Puolukoita
1. Sulata margariini ja murskaa piparit. Sekoita massaksi ja painele irtopohjavuuan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Pistä pohja jääkaappiin.
2. Pistä puolukkamoussen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Survo puolukat sokerin kanssa soseeksi. Sekoita puolukkasosekermavaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana puolukka-kermaseokseen. Kaada mousse piparipohjan päälle.
3. Pistä toffeemoussen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa jääkaappikylmä kondensoitu maito vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos kondensoidun maidon sekaan ja sekoita sitten seos kermavaahdon joukkoon. Kaada mousse puolukkamoussen päälle.
4. Pistä kinuskikiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna kattilassa kuohukerma ja fariinisokeri kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja kaada toffeemoussen päälle.
5. Jähmetä kakkua yön yli ja koristele kermavaahtopursotuksilla, suklaa-Suomella ja puolukoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä