26.8.2015
Kakkupohjat:
6 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoa
kaakaojauhetta
leivinjauhetta
vaniljasokeria
kaakaojauhetta
muutama kourallinen suklaarouhetta
Täyte ja kuorrute:
7,5 dl vispikermaa
200 g maito- tai tummaa suklaata
100 g tuorejuustoa
3 daim-patukkaa
sokeria
vadelmahilloa
banaania
maitoa
1. Riko kananmunat mukiin. Mittaa toiseen mukiin yhtä paljon sokeria kuin munia. Mittaa vielä kolmanteen mukiin kuivat aineet: 75% vehnäjauhoa, 25% perunajauhoa, 1-2 rkl kaakaojauhetta, 1,5 tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria. Kaakaojauheen ja vaniljasokerin määrää voi muunnella maun mukaan.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuiva-aineseos ja suklaarouhe ja kääntele seos hyvin muna-sokerivaahtoon. Kaada kahteen irtopohjavuokaan, isompaan ja pienempään. Paista pohjat 175°C 15-30 minuuttia riippuen täysin kakun koosta, tai niin kauan, kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa.
3. Kun pohjat paistuvat, tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon. Mausta tuorejuusto-suklaaseos sokerilla ja sekoita se kermavaahdon joukkoon. Rouhi daim-patukat ja sekoita ne täytteeseen.
4. Kun pohjat ovat jäähtyneet, leikkaa ne levyiksi. Kokoa isompi kakkupohja ensin: kostuta alin levy maidolla, levitä sille vadelmahilloa ja viipaloituja banaaninsiivuja ja täytettä. Toista sama niin kauan, kunnes kaiki levyt on koottu kakuksi. Tee sama pienmmälle pohjalle.
5. Nosta pikkukakku ison kakun päälle. Levitä tai pursota loppu täyte kakulle. Koristele pursotuksilla, daim/suklaarouheella tai vadelmilla. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos paljon, jjjeen! 🙂