Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Daim-kerroskakku

Leipomo: Pumppernikkeli
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17857_FSCN0247_600x600.jpg

Kakkupohjat:

6 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoa
kaakaojauhetta
leivinjauhetta
vaniljasokeria
kaakaojauhetta
muutama kourallinen suklaarouhetta

Täyte ja kuorrute:
7,5 dl vispikermaa
200 g maito- tai tummaa suklaata
100 g tuorejuustoa
3 daim-patukkaa
sokeria
vadelmahilloa
banaania
maitoa

1. Riko kananmunat mukiin. Mittaa toiseen mukiin yhtä paljon sokeria kuin munia. Mittaa vielä kolmanteen mukiin kuivat aineet: 75% vehnäjauhoa, 25% perunajauhoa, 1-2 rkl kaakaojauhetta, 1,5 tl leivinjauhetta ja 2 tl vaniljasokeria. Kaakaojauheen ja vaniljasokerin määrää voi muunnella maun mukaan.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuiva-aineseos ja suklaarouhe ja kääntele seos hyvin muna-sokerivaahtoon. Kaada kahteen irtopohjavuokaan, isompaan ja pienempään. Paista pohjat 175°C 15-30 minuuttia riippuen täysin kakun koosta, tai niin kauan, kunnes hammastikkuun ei tartu taikinaa.

3. Kun pohjat paistuvat, tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon. Mausta tuorejuusto-suklaaseos sokerilla ja sekoita se kermavaahdon joukkoon. Rouhi daim-patukat ja sekoita ne täytteeseen.

4. Kun pohjat ovat jäähtyneet, leikkaa ne levyiksi. Kokoa isompi kakkupohja ensin: kostuta alin levy maidolla, levitä sille vadelmahilloa ja viipaloituja banaaninsiivuja ja täytettä. Toista sama niin kauan, kunnes kaiki levyt on koottu kakuksi. Tee sama pienmmälle pohjalle.

5. Nosta pikkukakku ison kakun päälle. Levitä tai pursota loppu täyte kakulle. Koristele pursotuksilla, daim/suklaarouheella tai vadelmilla. 🙂

Ainesosat:

BanaaniDaimSuklaaVadelma

Kategoriat:

Täytekakut
- Helppo

Kommentit (6)

Pumppernikkeli6.10.2015 17:18

Kiitos paljon, jjjeen! 🙂

Pumppernikkeli6.10.2015 17:18

Kiitos kommentisasi, Kinuskiemo! Suklaa on mielestäni yksi parhaista raaka-aineista! 😀

Pumppernikkeli6.10.2015 17:16

nalamuru: Juu, kyllä tässä suklaata riittää, joten eihän se pahaltakaan voi maistua 😀 Kiitos kommentista!

jjjeen2.10.2015 17:26

Aloin Kinuskiesittelysi luettuani selata reseptejäsi ja en voi muuta kuin ihmetellä, millaisia herkkuja noin nuori on tehnyt jo muutaman vuoden, vau! 😀 Tässäkin kakussa on tosi nätit tähtipursotukset. Nyt alkoi tehdä mieli kunnon suklaakakkua, nami 😛

Kinuskiemo27.8.2015 23:13

Tämä kakku, jos mikä, on suussa sulavaa! Nam! Salaisuutena ne veljesi tietämät kolme tärkeää ainetta! 😉

nalamuru27.8.2015 08:54

Tämä on varmasti oikea suklaafanin lempikakku. Hyvältä näyttää ja uskoisin että maistuu myös herkulliselta.

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti