15.12.2014
1 litra vettä
1 pala hiivaa
3 – 4 tl hunajaa
2 tl suolaa
jauhoja
Lisäksi:
öljyä
sesamsiemeniä
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja. Alusta joukkoon puolet jauhoista ja lisää sitten suola. Lisää jauhoja, kunnes sinulla on löysähkö leipätaikina. Anna kohota kaikessa rauhassa tuplaksi (noin tunti).
2. Voitele vuoka öljyllä ja kuorruta se sesamsiemenillä. Kaada taikina leipävuokaan ja ripottele leivän päälle siemeniä. Veden avulla siemenet pysyvät paremmin leivän pinnalla kiinni.
3. Paista leipää 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Olen käyttänyt ihan perusvehnäjauhoja. Litran taikinaan tulee n.24dl, mutta kannattaa loppuvaiheessa jauhoja lisätessä tunnustella taikinaa, että koska se on sopivan pehmeää =)