26.10.2016
Kääretorttu pohja:
3 (keskikokoista) Kananmunaa
Sokeria
Jauhoja
2tl Leivinjauhetta
Täyte:
Omenahilloa
3dl Kermaa
300g Rahkaa
3tl Vaniljasokeria
3rlk Sokeria
250g Kinuskikissan vaaleanpunaista vaniljamassaa
(tomusokeria kaulimiseen)
Koristelu:
Osa täytteen kerma-rahka seoksesta
Kinuskikissan vaaleanpunaista vaniljamassaa
1. Riko kaikki kananmunat sopivan kokoiseen kuppiin niiden koosta riippuen. Mittaa saman verran sokeria ja jauhoja (kuin kananmuniakin on) omiin kuppeihin/astioihin.
2. Vatkaa kananmunia ja sokeria sähkövatkaimella niin, että pinnalle voi piirtää kahdeksikon, joka ei heti häviä. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon, ja kääntele jauhot varovasti muna-sokeri vaahtoon.
3. Levitä leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia (kunnes pinta on saanut hieman kullanruskeaa sävyä). Kumoa ylösalaisin toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
5. Kauli vaniljamassa ohueksi levyksi (kuitenkin niin että voit nostaa sen), ja tasaa reunat siisteiksi niin, että levy on hieman kääretorttupohjaa pienempi.
6. Levitä omenahilloa ja kerma-rahka seosta jäähtyneen pohjan päälle (jätä osa kerma-rahka seoksesta koristeluun). Nosta sitten vaniljamassalevy kerma-rahka seoksen päälle. Kääri varovasti pitkittäin rullalle, käyttäen apuna alapuolella olevaa leivinpaperia.
7. Ota vaniljamassa yli jääneistä reunoista pienellä kukkamuotilla kuvioita. Laita loppu kerma-rahka seos pursotuspussiin, ja pursota pinnalle kuvioita. Koristele vielä pienillä kukilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos mari-johanna ja Kinuskiemo!:)