Kinuskileipomo pulla_hiiri

Kategoria: Kääretortut,  Vaniljamassa-tempaus,  Yhteistyöreseptit Nähty 2146 kertaa
 
26.10.2016
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVaniljainen omanatorttu


Tässä kääretostussa vaniljamassaa on käytetty paitsi koristeina päällä, myös kääretortun sisällä. Jos et halua kääretortusta kovin makeaa, laita täytteeseen vähemmän sokeria. Vaniljamassa, paitsi tuo siihen makeutta, on myös tosi hyvän makuista.
Erityiskiitos Kinuskikissalle ihan mahtavasta tuotteesta! Vaniljamassaa on tosi helppo kaulita, ja tavalliseen sokerimassaan verrattuna se irtoaakin paljon helpommin pyödästä. 🙂

Kääretorttu pohja:
3 (keskikokoista) Kananmunaa
Sokeria
Jauhoja
2tl Leivinjauhetta

Täyte:
Omenahilloa
3dl Kermaa
300g Rahkaa
3tl Vaniljasokeria
3rlk Sokeria
250g Kinuskikissan vaaleanpunaista vaniljamassaa
(tomusokeria kaulimiseen)

Koristelu:
Osa täytteen kerma-rahka seoksesta
Kinuskikissan vaaleanpunaista vaniljamassaa

1. Riko kaikki kananmunat sopivan kokoiseen kuppiin niiden koosta riippuen. Mittaa saman verran sokeria ja jauhoja (kuin kananmuniakin on) omiin kuppeihin/astioihin.
2. Vatkaa kananmunia ja sokeria sähkövatkaimella niin, että pinnalle voi piirtää kahdeksikon, joka ei heti häviä. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon, ja kääntele jauhot varovasti muna-sokeri vaahtoon.
3. Levitä leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia (kunnes pinta on saanut hieman kullanruskeaa sävyä). Kumoa ylösalaisin toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
5. Kauli vaniljamassa ohueksi levyksi (kuitenkin niin että voit nostaa sen), ja tasaa reunat siisteiksi niin, että levy on hieman kääretorttupohjaa pienempi.
6. Levitä omenahilloa ja kerma-rahka seosta jäähtyneen pohjan päälle (jätä osa kerma-rahka seoksesta koristeluun). Nosta sitten vaniljamassalevy kerma-rahka seoksen päälle. Kääri varovasti pitkittäin rullalle, käyttäen apuna alapuolella olevaa leivinpaperia.

7. Ota vaniljamassa yli jääneistä reunoista pienellä kukkamuotilla kuvioita. Laita loppu kerma-rahka seos pursotuspussiin, ja pursota pinnalle kuvioita. Koristele vielä pienillä kukilla.

20161023_202558