2.3.2016
Tarvikkeet:
1 sitruuna
0.5 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
( tuoreita tai jäisiä marjoja pinnalle )
1. Raasta sitruunasta kuori ja purista myös mehu talteen. ( Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, noin 5 minuutiksi. )
2. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Vaahto on valmista noin 5-10 minuutin vatkaamisen jälkeen. Vaahdota kerma erillisessä astiassa.
3. Kuumenna hellalla kolmasosa sitruunamehusta ja sulata liivatelehdet siihen.
4. Sekoita sitruunamehu, sitruunan kuori ja liivateseos keltuaisvaahtoon. Kääntele sekaan kermavaahto.
5. Annostele jälkiruokakuppeihin/mukeihin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. ( Mitä kauemman mousse tekeytyy jääkaapissa, sitä paremmin sitruunan maku tulee esille. )
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Todellakin kiva ja helppo ohje vaikka juuri pääsiäiseen. Voi tehdä etukäteen valmiiksi ja koristella sitten kevääseen sopivaksi. 🙂
Sitruuna antaa varmasti mukavaa kirpeyttä ja raikkautta! 🙂