Kinuskileipomo pulla_hiiri

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevät,  Kevyet herkut,  Muuta makeaa,  Pääsiäinen Nähty 29378 kertaa
 
02.03.2016
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISitruunamousse


Tämä mousse on keväisen raikas ja nopea jälkiruoka. Tällaisen jaksaa syödä raskaankin aterian jälkeen. 🙂

Tarvikkeet:
1 sitruuna
0.5 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
( tuoreita tai jäisiä marjoja pinnalle )

1. Raasta sitruunasta kuori ja purista myös mehu talteen. ( Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, noin 5 minuutiksi. )
2. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Vaahto on valmista noin 5-10 minuutin vatkaamisen jälkeen. Vaahdota kerma erillisessä astiassa.
3. Kuumenna hellalla kolmasosa sitruunamehusta ja sulata liivatelehdet siihen.
4. Sekoita sitruunamehu, sitruunan kuori ja liivateseos keltuaisvaahtoon. Kääntele sekaan kermavaahto.
5. Annostele jälkiruokakuppeihin/mukeihin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. ( Mitä kauemman mousse tekeytyy jääkaapissa, sitä paremmin sitruunan maku tulee esille. )