Kinuskileipomo pulla_hiiri

Kategoria: Makeat piirakat,  Mustikkatempaus Nähty 9862 kertaa
 
30.07.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMustikka-rahka piirakka


Tätä piirakkaa on mummo jo useamman kerran tehnyt, ja nyt ollessani mummolassa sitä tuli itsekin kokeiltua. Monesta yli jääneestä rahka purkista ja juuri kerätyistä mustikoista piti jotain kehitellä ja tämä tuli sitten vanhasta reseptikirjasta vastaan.
Ehdottomasti paras kokeilemani mustikka resepti! Tuoreista mustikoista tehty piirakka voittaa kyllä ehdottomasti pakaste mustikoista tehdyn, mutta kyllä tämä niistäkin onnistuu. =)

Ainekset

200 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(halutessa vaniljasokeria)

Päälle

4-5 dl mustikoita
2-3 prk (n.300 g) omavalintaista rahkaa
(esim. Valion valkosuklaa-lime rahka)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon samalla vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe (ja vaniljasokeri) keskenään ja lisää seokseen.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
Ripottele mustikat päälle ja lisää rahka. Mustikat ja rahka saavat hieman sekoittua keskenään.
Tasoita pinta, ja paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

20150729_171418