18.10.2015
8 kappaletta (halkaisija n. 8 cm)
Taikina:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl salmiakkimixeriä
n. 3 dl jauhoja
Täyte:
2 dl kermaa
1 dl rahkaa
4 tl sokeria
8 rkl lime curd-tahnaa
Kostutus:
1 dl salmiakkimixeriä
1 dl appelsiinimehua
Kuorute:
mustaa ja valkoista sokerimassaa
lakumattoa
Aloita taikinasta, ja sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita salmiakkimixeri joukkoon. Sekoita jauhot varovasti joukkoon nuolijalla.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min. Nosta jäähtymään ja leikkaa pohjasta ympyröitä esim. kupin avulla.
Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita juokkoon rahka ja sokeri.
Rupea sitten kasaamaan hämähäkkejä. Ota alimmaksi laitettavat kahdeksan pohjaa ja kostuta niitä salmiakkimixerillä ja tarvittaessa appilsiinimehulla. Levitä niistä jokaisen päälle lime curd-tahnaa ja kermaseosta. Laita päälle hämähäkkien päällypuolet ja kostuta niitä appelsiinimehulla. Levitä sitten kaikkien päälle kermaseosta.
Kauli musta sokerimassa sopivan kokoisiksi levyiksi, laita ne kakkujen päälle ja tasoita pinta. Leikkaa alareunasta ylijäävä sokerimassa pois.
Kauli myös valkoinen sokerimassa levyksi, ja ota siitä pieniä pyörylöitä hämähäkkien silmiksi. Kiinnitä ne veden avulla.
Laita lakumatosta sopivankokoisia pätkiä lautasille hämähäkkien jaloiksi, ja laita kakut niiden päälle. Laita vielä lakumatosta suu ja silmien keskustat.
[haganol]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ompas sympaattiset hämähäkit hymysuineen. Maistuva leivos vaikka halloween kemuihin.