20.3.2016
Brownietaikina
100 g voita
150 g tummaa suklaata
1,2 dl sokeria
1,5,dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
Juustokakku
150 g tuorejuustoa
1,5 dl kermaviiliä
0,6 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
0,5 dl jauhoja
125 g tummaa suklaata rouhittuna
Halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuoka (voideltuna ja leivinpaperi pohjalla)
1. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen suklaa, kun olet ottanut kattilan pois hellalta. Sekoittele, että suklaa sulaa nopeammin.
2. Vatkaa vaahdoksi sokerit ja munat. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää vielä jauhot ja kaada seos vuoan pohjalle.
3. Vatkaa tuorejuusto, kermaviili, sokerit, munat ja jauhot tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja kaada koko seos brownietaikinan päälle.
4. Sekoita brownietaikinaa ja juustokakkuseosta pyöreäteräisellä veitsellä niin, että syntyy kiemuraisia kuvioita. (Mielestäni vaikeaa!)
5. Paista 180 asteessa noin 40-45 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä