Kinuskileipomo pulla_hiiri

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 53908 kertaa
 
20.03.2016
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIBrowniejuustokakku


Tämä ohje on otettu eräästä juustokakku kirjasta, mutta sitä on hieman muutettu omaan makuun sopivaksi. Ulkonäkö ei nyt ole ihan paras mahdollinen, sillä brownietaikinan ja juustokakkuseoksen pitäisi sekoittua siten, että brownieta näkyisi myös hieman pinnalla. 🙂 Itse en tässä kovinkaan hyvin onnistunut.

Brownietaikina
100 g voita
150 g tummaa suklaata
1,2 dl sokeria
1,5,dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1,2 dl vehnäjauhoja

Juustokakku
150 g tuorejuustoa
1,5 dl kermaviiliä
0,6 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
0,5 dl jauhoja
125 g tummaa suklaata rouhittuna

Halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuoka (voideltuna ja leivinpaperi pohjalla)

1. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen suklaa, kun olet ottanut kattilan pois hellalta. Sekoittele, että suklaa sulaa nopeammin.
2. Vatkaa vaahdoksi sokerit ja munat. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää vielä jauhot ja kaada seos vuoan pohjalle.

3. Vatkaa tuorejuusto, kermaviili, sokerit, munat ja jauhot tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja kaada koko seos brownietaikinan päälle.
4. Sekoita brownietaikinaa ja juustokakkuseosta pyöreäteräisellä veitsellä niin, että syntyy kiemuraisia kuvioita. (Mielestäni vaikeaa!)
5. Paista 180 asteessa noin 40-45 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kanssa.