31.10.2013
Murotaikina:
250 g voi
1 muna
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeri
Vaniljakreemi:
3,5 dl täysmaitoa
35 g voita
2 munaa
3/4 dl sokeria
n. 3 rkl maissitärkkelystä
1 vaniljatanko
Päälle:
Hedelmiä/marjoja
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Sekoita kylmät jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vaivaa tasaiseksi. Laita jääkaappiin viilenemään.
Tee sitten vaniljakreemi. Sekoita kananmunat, sokeri ja tärkkelys. Kiehauta maito, voi ja vaniljatangon siemenet. lisää munaseos ja anna kypsyä pari minuuttia. Levitä kreemi laakeaan astiaan ja peitä kelmulla. Nosta kylmään.
Kauli jäähtynyt taikina ohueksi ja leikkaa siitä ympyröitä. Asettele taikina tartelettivuokiin, peitä leivinpaperinpalalla ja täytä kuivilla herneillä tms. Paista 180 asteessa, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Poista herneet ja leivinpaperi. Älä heitä herneitä pois, voit käyttää niitä uudestaa! Anna pohjien jäähtyä ja pursota pohjalle kreemiä. Kiehauta hyytelöä varten vesi ja lisää sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut ja anna jäähtyä vähäsen. Koristele piiraat hedelmillä ja sivele päälle hyytelösokeriliuosta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hienot leivonnaiset ja hieno kuva. Aion kokeilla näitä mansikka täytteellä.