31.10.2013
Pullataikina:
2,5 dl täysmaitoa
½ pkt tuorehiiva
½ tl suola
1 dl sokeri
½ putkilo kardemummaa
n. 5-6 dl jauhoja (?)
1 dl rasvaa
Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
100 g voita
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 pss vaniljakastikejauhetta (esim. blå band)
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon ja lisää suola ja sokeri sekä kardemumma. Alusta sekaan jauhot. Käsin tehdessä on hyvä kokeilla tuntumaa. Taikinan on tarkoitus olla pehmeää, mutta helpostikäsiteltävää. Lisää rasva. Ota huomioon, että rasva pehmentää taikinaa vielä, jos tuntuu, niin lisää vielä jauhoja tässä välissä. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Tee tässä välissä täyte, täytettä ei kannata tehdä aiemmin, sillä vaniljakastikejauhe jähmettää täytteen todella nopeasti.
Sekoita pehmeä rasva (ei sulatettu!) ja sokeri keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä noin puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle. Leikkaa pitko kiekoiksi ja laita pullavuokiin. Laita loput täytteestä pursotuspussiin ja pursota jokaisen pullan päälle nappi. Anna kohota liinan alla uunin lämmetessä (200-225 astetta). Voitele halutessasi pullan reunat munalla ja paista noin 10-15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommentista Suosikki! 🙂 Nämä ovat mukavia tehdä ja pullataikinaa vaivatessa saa purettua kivasti stressiä ;D