Kinuskileipomo Pomelopotku

Kategoria: Leivokset,  Täytekakut Nähty 1952 kertaa
 
30.03.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIPienet mustaherukka-banaanikakut


Näiden kakkujen sisälle mahtuu paljon terveellistä, vaikka sitä ei ulkonäöstä arvaisi. Täytettä kannattaa tehdä tupla määrä ja syödä puolet rahkana. Täytteeksi käy näihin vaikka mikä muukin ja koristelussa vain mielikuvitus on rajana 🙂

pohjat
4 munaa
1dl intiaanisokeria
1,5dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte
100g vaniljarahkaa
0,5dl banaanijugurttia
1banaani
1,5dl mustaherukoita

kuorrute
200g vaniljatuorejuustoa
1dl maitorahkaa
0,5dl lemon curdia

Kostutukseen n. 1-2 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada viiteen isoon (2dl) muffinssipellin koloon. Paista 175C n. 15min  ja anna jäähtyä.

Sekoita vaniljarahka, jugutti,  pilkottu banaani ja herukat. Leikkaa kakkupohjat halki, kostuta maidolla ja kaiverra niihin pienet kolot ja laita koloihin täytettä.

Sekoita kuorruteaineet ja värjää se halutessasi. Pursota kakkujen päälle.

DSC05518