31.10.2015
Brownie-taikina:
75 g voita tai margariinia
60 g tummaa suklaata
1,25 dl sokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
50 g pähkinäsekoitusta
Juustokakkutäyte:
½ appelsiinin kuoriraaste
200 g appelsiinituorejuustoa
1 keltuainen
2 tl Meira vaniljasokeria
2 tl Salmiakki mixeriä
mustaa (ja keltaista) elintarvikeväriä
Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokerit, suola, munat ja jauhot. Leikkaa pähkinät rouheeksi ja lisää taikinaan.
Vuoraa pieni pyöreä vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.
Pese appelsiini ja raasta kuori. Sekoita tuorejuusto, keltuainen ja vaniljasokeria. Jaa se kahteen kulhoon. Sekoita toiseen mixeri ja värjää se mustaksi ja toiseen appelsiinin kuoriraaste. Sen voit värjätä halutessasi keltaiseksi.
Laita täytteet muovipusseihin, joiden kulmassa on pienet reiät ja pursota täytteitä vuorotellen ympyröiksi browniestaikinan päälle. Vedä veitsellä keskeltä reunoille viiltoja muodostaaksesi seitti kuvion.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta saat leikattua siistit palat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onpas hauskannäköinen brownie.