6.2.2014
KEKSIT
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
1 dl fariinisokeria
2 tl maissijauhoja
1 keltuainen
1, 5 dl kermaa
85 g voita
Valmista ensin keksi taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota uudelleen. Lisää lopuksi jauhot joiden sekaan on lisätty leivinjauhe. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunti.
Kaulitse taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä kuvioita piparimuotilla. Paista piparit 225 asteisessa uunissa 5-8 minuuttia. Anna keksien jäähtyä kunnolla.
Valmista täyte. Mittaa kattilaan sokeri ja maissijauhot. Sekoita joukkoon keltuainen ja kerma. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä n. kolme minuuttia. Jäähdytä esim. kylmässä vesi hauteessa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää kiisseli siihen.
Levitä keksin tasaiselle puolelle täytettä noin keksin paksuinen kerros. Paina toinen keksi päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Taikina on ihan tavallinen murotaikina joka on tehty fariinisokerista. Leivonta lasten kanssa onnistuu varmasi nim. kokemusta on 🙂