Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Konvehdit ja makeiset Nähty 17809 kertaa
 
28.03.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIVaahtokarkit


Pehmeät vaahtokarkit ovat yllättävän helppo tekoisia. Ohje näyttää moni mutkaiselta ja pitkältä, mutta ei kannata säikähtää, vain vatkausta on paljon.

7 liivatelehteä
3 kananmunanvalkuaista
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai ripaus vaniljajauhetta
2 dl hienoa sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
1 dl vettä
Pinnalle
2 dl tomusokeria
1 dl maissijauhoja tai perunajauhoja

Sekoita pinnalle tuleva tomusokeri ja maissi- tai perunajauhot. Siivilöi puolet seoksesta öljytyn leivinpaperin päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.

Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri tai vaniljajauhe. Jos haluat värjätä vaahtokarkkeja lisää elintarvike väri tässä vaiheessa.

Mittaa kattilaan sokeri, glukoosisiirappi, ja puolet vedestä. Kuumenna seos kiehuvaksi.

Kiehauta lasissa loput vedestä ja sulata liivatelehdet siihen.

Kun seos kattilassa on noin 127 asteista ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon kokoajan voimakkaasti sekoittaen.

Lisää liivatelehdet ohuena nauhana jatkaen sekoittamista koko ajan. Jatka vatkaamista kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä (n. 10 minuuttia).

Laita vaahtokarkki massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille tomusokeriseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja. Siivilöi vaahtokarkkien pinnalle loput tomusokeriseoksesta.

Anna vaahtokarkkien hyytyä huoneenlämmössä yön yli. Leikkaa tanko paloiksi ja kierittele palat vielä tomusokerissa.

Säilytä vaahtokarkit huoneenlmmössä suljetussa purkissa.