28.3.2014
7 liivatelehteä
3 kananmunanvalkuaista
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria tai ripaus vaniljajauhetta
2 dl hienoa sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
1 dl vettä
Pinnalle
2 dl tomusokeria
1 dl maissijauhoja tai perunajauhoja
Sekoita pinnalle tuleva tomusokeri ja maissi- tai perunajauhot. Siivilöi puolet seoksesta öljytyn leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri tai vaniljajauhe. Jos haluat värjätä vaahtokarkkeja lisää elintarvike väri tässä vaiheessa.
Mittaa kattilaan sokeri, glukoosisiirappi, ja puolet vedestä. Kuumenna seos kiehuvaksi.
Kiehauta lasissa loput vedestä ja sulata liivatelehdet siihen.
Kun seos kattilassa on noin 127 asteista ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon kokoajan voimakkaasti sekoittaen.
Lisää liivatelehdet ohuena nauhana jatkaen sekoittamista koko ajan. Jatka vatkaamista kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä (n. 10 minuuttia).
Laita vaahtokarkki massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille tomusokeriseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja. Siivilöi vaahtokarkkien pinnalle loput tomusokeriseoksesta.
Anna vaahtokarkkien hyytyä huoneenlämmössä yön yli. Leikkaa tanko paloiksi ja kierittele palat vielä tomusokerissa.
Säilytä vaahtokarkit huoneenlmmössä suljetussa purkissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä