Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Pikkuleivät Nähty 66873 kertaa
 
16.10.2014
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklaasormet


Ihana ja johkeenkin vaivaton pikkuleipä resepti. Useimmissa ohjeissa neuvotaan kastamaan pikkuleivän kärki suklaaseen, mutta suklaatarakastavana kastan suklaaseen koko pitkänsivun. Näin suklaata toki kuluu ”hieman” enemmän, mutta on kyllä hyvää.

125g voita tai margariinia
Reilu 1dl tomusokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl maissitärkkelystä
200g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoitellen vaahdon joukkoon. Sulata 75 g suklaata ja hämmennä taikinaan. Jos taikina tuntuu liian jäykältä pursotettavaksi, lisää siihen hieman maitoa. Pursota isolla tähdenmuotoisella tyllalla pikkuleipiä pellille, jätä reilusti leviämisvaraa.
Paista 175-200 asteessa 11-14 minuuttia.
Sulata loput suklaasta ja kasta jäähtyneiden pikkuleipien kulmat suklaaseen. Anna jähmettyä viileässä.