7.2.2015
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.
Paista 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.
Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.
Kuorrutus:
200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos vastauksesta! (: Näin ajattelinkin, että parempi tehdä kaikki vaan kerralla kun eihän tuo nyt ole suuritöinenkään. Mahtavaa, katsotaan mitä huomenna saadaan aikaan. Ja säästyykö tätä juhlavieraille vaiko meneekö ennen sunnuntain juhlia jo parempiin suihin. 😀