Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaapiirakka

Leipomo: Pola
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_2013-12-14-12.22.44_600x600.jpg

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
(2 keltuaista)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Kuorrutus:
200 g (tai hieman enemmän) Fazerin sinistä suklaata sulatettuna.
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

Kategoriat:

Makeat piirakat
- Helppo 3

Kommentit (3)

minsQ10.4.2015 09:48

Kiitos vastauksesta! (: Näin ajattelinkin, että parempi tehdä kaikki vaan kerralla kun eihän tuo nyt ole suuritöinenkään. Mahtavaa, katsotaan mitä huomenna saadaan aikaan. Ja säästyykö tätä juhlavieraille vaiko meneekö ennen sunnuntain juhlia jo parempiin suihin. 😀

pola10.4.2015 07:43

Tekisin kyllä koko piirakan kerralla, sen voi myös pakastaa jos joutuu odottelemaan pidemmän aikaa. Tein valkosuklaa koristelun vasta kun päällinen oli kovettunut. Voihan koristelu tehdä aikaisemminkin, silloin se sulautuu päällisin sekaan.
Mukavia herkkuhetkiä!

minsQ9.4.2015 23:05

Tätä teen viikonloppuna. (: Mietin vain, että voisiko tuon pohjan tehdä jo vaikka päivää ennen ja vasta seuraavana päivänä levittää kreemin ja suklaan siihen päälle vai onko parempi tehdä kaikki kerralla? (: Entäs kannattaako valkosuklaiset koristelut tehdä vasta kun Fazerin sininen on kovettunut vai ennen sitä? Tää vaikuttaa niin hyvältä, onneksi ei enää montaa päivää kun pääsee maistelemaan. 😀

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa