19.12.2015
pohja
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte
omenoita
25 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
voikreemi:
100 g voita
3,5 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Tässä ohjeessa on käytetty 20 cm:n suuruista vuokaa.
Käytä aineiden mittaukseen kahta samankokoista astiaa, juomalasi sopii mainiosti. Riko kananmunat toiseen mukiin ja mittaa sama määrä sokeria toiseen. Kaada sokeri sekoitusastiaan ja mittaa jauhoja sama määrä kananmunien kanssa. Voit korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla, jolloin pohjasta tulee pehmeämpi ja paremmin kasassa pysyvä. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe. Lisää nyt kananmunat sokerin joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita rauhallisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Tarkasta kakun kypsyys tikulla. Nosta jäähtymään.
Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon fariinisokeri. Paista omenoita voi-sokeri seoksessa kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Nosta omenat jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maskarponejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe, joka jämäköittää täytettä.
Täytä kakku siten että jokaiseen väliin tulee alle omenoita ja päälle mackarponevaahtoa. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa.
Vatkaa pehmentynyt voi vaahdoksi ja lisää tomusokeri pikkuhiljaa mukaan. Mausta sitruunamehulla. Levitä voikreemi kakun pinnalle. Aseta kakkukuva kakun päälle. Leikkaa sikarikeksit oikean mittaisiksi ja aseta ne kakun reunoille.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä