Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Syksy,  Täytekakut Nähty 2288 kertaa
 
19.12.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIRuskakakku


Tässä hieman syksyisempi kakku. Välissä paistettuja omenoita ja maskarponevaahtoa.

pohja
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
omenoita
25 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

voikreemi:
100 g voita
3,5 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Tässä ohjeessa on käytetty 20 cm:n suuruista vuokaa.
Käytä aineiden mittaukseen kahta samankokoista astiaa, juomalasi sopii mainiosti. Riko kananmunat toiseen mukiin ja mittaa sama määrä sokeria toiseen. Kaada sokeri sekoitusastiaan ja mittaa jauhoja sama määrä kananmunien kanssa. Voit korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla, jolloin pohjasta tulee pehmeämpi ja paremmin kasassa pysyvä. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe. Lisää nyt kananmunat sokerin joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita rauhallisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Tarkasta kakun kypsyys tikulla. Nosta jäähtymään.

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon fariinisokeri. Paista omenoita voi-sokeri seoksessa kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Nosta omenat jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maskarponejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe, joka jämäköittää täytettä.
Täytä kakku siten että jokaiseen väliin tulee alle omenoita ja päälle mackarponevaahtoa. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa.
Vatkaa pehmentynyt voi vaahdoksi ja lisää tomusokeri pikkuhiljaa mukaan. Mausta sitruunamehulla. Levitä voikreemi kakun pinnalle. Aseta kakkukuva kakun päälle. Leikkaa sikarikeksit oikean mittaisiksi ja aseta ne kakun reunoille.