Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Pola

Ruisleivänjuuri

14.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150414_144825_600x600.jpg

2 rkl ruisjauhoja
1 rkl piimää
1 dl vettä

1. päivä
Sekoita jauhot, piimä ja vesi noin puolen litran vetoisessa kannellisessa astiassa tasaiseksi seokseksi. Peitä kevyesti kannella ja jätä huoneenlämpöön.

2. päivä
Sekoita seokseen hyvin 1 rkl jauhoja ja 0,5 dl lämmintä vettä. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön.

3. päivä
Nyt pitäisi seoksen pinnalla näkyä pientä poreilua. Tee jauho ja vesi lisäys kuten 2. päivänä ja jätä huoneenlämpöön.

4. päivä
Nyt taikinan tulisi olla jo selvästi kasvanut käymisen ansiosta. Kaada juuresta noin 3/4 pois. Lisää juureen 1 dl lämmintä vettä ja 1 dl jauhoja. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja jätä huoneenlämpöön. Nyt taikinan tulisi poreilla selvästi.

5. päivä
Toista 4. päivän käsittely. Jätä huoneenlämpöön.

6. päivä
Nyt taikina kuplii jo kunnolla ja siitä voi leipoa leipää. Jos kuitenkin haluat happamamman maun leipiisi, toista juurelle 4. päivän käsittely vielä parina päivänä.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskatTaikinat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151209_090427_400x400.jpgPolaPasteijat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151008_151619-2_400x400.jpgPolaRuskakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151020_100603-2_400x400.jpgPolaGluteeniton ja vehnätön sämpylä
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150903_183907_400x400.jpgPolaOmenapiirakka, vehnätön
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150616_212844_400x400.jpgPolaPesto-fetapiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150414_145227_400x400.jpgPolaKerroskiisseli
3

Kommentit (3)

pola
Kinuskileipomo pola
28.4.2015 09:41

Ei ole tyhmä kysymys. Osa juuresta heitetään roskiin, kompostiin ei kannata laittaa. Käynyt juuri tuhoaa kompostin pieneliöstön.

SusieQ
28.4.2015 06:31

Tyhmä kysymys: neloskohdassa kun kaadetaan 3/4 osaa pois, niin laitetaanko se ihan pois, pois, eli esim roskis/ komposti?

Kinuskiemo
14.4.2015 22:52

Tämä on nyt tosileipurille! Ja ruisleivän tosiystävälle! Ja heitähän meidän joukossamme on. Ruisleivän juurta on kommenteissa kyselty, kiitos, että laitoit ohjeen. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa