
Kinuskileipomo Pola 18.4.2014
1/2 annos pullataikinaa
Täyte
2 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykepersikoita
Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan.
Sekoita täytteen ainekset, paitsi persikka, keskenään. Valuta persikat ja pilko ne valmiiksi.
Jaa kohonnut pullataikina kahteen osaan. Painele puolet taikinasta voidellun piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle. Leivo loppu taikina pitkäksi pötköksi ja aseta vuoan reunoille. Osan taikinasta voi jättää myös pintakoristeluja varten.
Asettele pilkotut persikat piirakan pohjalle. Asettelulla ei ole väliä, sillä valmiissa piirakassa persikat eivät näy. Kaada täyte persikoiden päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Taikinasta voi tehdä myös rahkapullia. Pyörittele kohonnut taikina pikkupulliksi ja kohota uudelleen. Paina mukilla kolo pullien keskelle ja voitele. Laita koloon persikoita ja rahkatäytettä. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5702 tähteä
Maailman paras mutakakku
2846 tähteä
Mokkapalat
2590 tähteä
Brookies
1871 tähteä
Britakakku
1539 tähteä
Piirakka onkin hyvä ja nopea vaihtoehto pullille. Persikat raikas idea, hedelmäinen rahkatäyte on herkullista. 🙂