Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Muuta makeaa,  Pääsiäinen Nähty 7431 kertaa
 
16.04.2014
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPasha


Tässä kenties melko perinteinen pasha resepti. Enää puuttuu ihan oikea pashamuotti. Tässä olen käyttänyt siivilää, mutta toimii näinkin.

200 g voita
2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
4 dl maitorahkaa
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
3 rkl mantelirouhetta
3 rkl rusinoita
3 rkl sukaatteja
3 rkl kirsikkasuikaleita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää voisokeri-vaahtoon. Lisää joukkoon loput aineet listan järjetyksessä. Sekoita huolellisesti.

Vuoraa pashamuotti, tai jokin muu sellainen, kostutetulla harsolla ja kaada pashamassa siihen. Nosta muotti kulhon päälle ja laita jääkaappiin. Anna pashan valua jääkaapissa vähintään kolme päivää.

Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele.