Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Syksy Nähty 17658 kertaa
 
03.09.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIOmenapiirakka, vehnätön


Tässäpä oiva resepti omenapiirakalle ilman vehnää, se on siis luontaisesti gluteeniton.

POHJA
125 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl perunajauhoja
2 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
happahkoja omenoita
sokeria
kanelia

100 g voita
0,5 dl sokeria
4 dl isoja kaurahiutaleita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota uudelleen. Sekoita jauhot keskenään ja lisää leivinjauhe mukaan. Sekoita jauhot muuhun taikinaan. Taikina jää hieman löysemmäksi kuin ”tavallinen” murotaikina. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja sentin verran reunoille. Levitykseen on helpointa käyttää lusikkaa.
Pilko omenat ja levitä ne pohjan päälle. Ripottele omenien päälle sokeria ja kanelia.
Sulata voi ja lisää sulatetun voin joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä kaurahiutale seos piirakan päälle.
Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Lämpimänä pohja on hieman mureneva, mutta kovettuu jäähtyessään. Piirakkapohja on toimiva myös missä tahansa muussa piirakassa, jonka haluaa tehdä luontaisesti gluteenittomana.