3.9.2015
POHJA
125 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl perunajauhoja
2 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
happahkoja omenoita
sokeria
kanelia
100 g voita
0,5 dl sokeria
4 dl isoja kaurahiutaleita
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota uudelleen. Sekoita jauhot keskenään ja lisää leivinjauhe mukaan. Sekoita jauhot muuhun taikinaan. Taikina jää hieman löysemmäksi kuin ”tavallinen” murotaikina. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja sentin verran reunoille. Levitykseen on helpointa käyttää lusikkaa.
Pilko omenat ja levitä ne pohjan päälle. Ripottele omenien päälle sokeria ja kanelia.
Sulata voi ja lisää sulatetun voin joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä kaurahiutale seos piirakan päälle.
Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Lämpimänä pohja on hieman mureneva, mutta kovettuu jäähtyessään. Piirakkapohja on toimiva myös missä tahansa muussa piirakassa, jonka haluaa tehdä luontaisesti gluteenittomana.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Omenapiirakka ei voi olla muuta kuin hyvää kivalta näyttää nuo kaurahiutaleet piirakan pinnalla. Tästä hyvä vierasvara syksylle, jos gluteenittomalle tarvetta.