Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Omenapiirakka, vehnätön

Leipomo: Pola
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150903_183907_600x600.jpg

POHJA
125 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl perunajauhoja
2 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
happahkoja omenoita
sokeria
kanelia

100 g voita
0,5 dl sokeria
4 dl isoja kaurahiutaleita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaahdota uudelleen. Sekoita jauhot keskenään ja lisää leivinjauhe mukaan. Sekoita jauhot muuhun taikinaan. Taikina jää hieman löysemmäksi kuin ”tavallinen” murotaikina. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (26 cm) pohjalle ja sentin verran reunoille. Levitykseen on helpointa käyttää lusikkaa.
Pilko omenat ja levitä ne pohjan päälle. Ripottele omenien päälle sokeria ja kanelia.
Sulata voi ja lisää sulatetun voin joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä kaurahiutale seos piirakan päälle.
Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Lämpimänä pohja on hieman mureneva, mutta kovettuu jäähtyessään. Piirakkapohja on toimiva myös missä tahansa muussa piirakassa, jonka haluaa tehdä luontaisesti gluteenittomana.

Gluteeniton

Ainesosat:

Omena

Kategoriat:

Helpot ja nopeatMakeat piirakatSyksy
- Helppo 1

Kommentit (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa