Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Pola

Näkkärit

7.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_näkkärit_600x600.png

3 dl maitoa tai vettä
1 rkl sokeria
suolaa
puolikas pussi kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito tai vesi 42 asteiseksi. Lisää sokeri ja suola (jos teet suolakeksejä jätä tässä vaiheessa suola kokonaan pois). Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Alusta loput jauhot ja lopussa öljy taikinaan. Taikinasta saa tulla aika jämäkkää. Anna kohota lämpimässä paikassa reilu puolituntia.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä siitä pitkä pötkö. Leikkaa pötköstä noin ruokalusikallisen kokoisia paloja. Kaulitse palat runsaassa jauhossa litteiksi letuiksi. Kun jauhoja on tarpeeksi voi valmiit leivät koota pinoon odottamaan paistoa eivätkä ne tartu kiinni toisiinsa.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita lämmityksen ajaksi myös pelti uuniin. Kun uuni on kuuma nosta pelti pois ja asettele leivät siihen. leipiä voi taputella vielä hieman, koska kuumalla pellillä ne alkavat nousta todella nopeasti. Pistele leipiin reikiä haarukalla.

Paista 6-8 minuuttia niin että leipä saa vain hiukan väriä.

Anna leipien jäähtyä ennen pussitusta. Nämä leivät paranevat vanhetessaan, joten niitä ei kannata syödä samantie, ainakaan kaikkia.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151209_090427_400x400.jpgPolaPasteijat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151008_151619-2_400x400.jpgPolaRuskakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151020_100603-2_400x400.jpgPolaGluteeniton ja vehnätön sämpylä
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150903_183907_400x400.jpgPolaOmenapiirakka, vehnätön
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150616_212844_400x400.jpgPolaPesto-fetapiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150414_145227_400x400.jpgPolaKerroskiisseli
3

Kommentit (3)

Liisukka
13.12.2013 14:46

Näkkäriä ei olekaan tullut vielä tehtyä. On kyllä niin jännä resepti, että jossain vaiheessa tähän on pakko tarttua. Hyvän näköisiä nuo sinun näkkärisi. 🙂

Tikkunekkunen
Kinuskileipomo Tikkunekkunen
9.11.2013 20:08

Näyttää helpolta ja varmasti myös hyvää <3

Munkkirinkeli
8.11.2013 19:24

Tässä on hyvä vinkki vaikkapa pikkupurtavaksi tv:tä katsellessa. Tuskin näitä kerkiää pussittamaan, ne menevät parempiin suihin jo heti tuoreeltaan.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa