7.11.2013
3 dl maitoa tai vettä
1 rkl sokeria
suolaa
puolikas pussi kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
7 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito tai vesi 42 asteiseksi. Lisää sokeri ja suola (jos teet suolakeksejä jätä tässä vaiheessa suola kokonaan pois). Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Alusta loput jauhot ja lopussa öljy taikinaan. Taikinasta saa tulla aika jämäkkää. Anna kohota lämpimässä paikassa reilu puolituntia.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä siitä pitkä pötkö. Leikkaa pötköstä noin ruokalusikallisen kokoisia paloja. Kaulitse palat runsaassa jauhossa litteiksi letuiksi. Kun jauhoja on tarpeeksi voi valmiit leivät koota pinoon odottamaan paistoa eivätkä ne tartu kiinni toisiinsa.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita lämmityksen ajaksi myös pelti uuniin. Kun uuni on kuuma nosta pelti pois ja asettele leivät siihen. leipiä voi taputella vielä hieman, koska kuumalla pellillä ne alkavat nousta todella nopeasti. Pistele leipiin reikiä haarukalla.
Paista 6-8 minuuttia niin että leipä saa vain hiukan väriä.
Anna leipien jäähtyä ennen pussitusta. Nämä leivät paranevat vanhetessaan, joten niitä ei kannata syödä samantie, ainakaan kaikkia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Näkkäriä ei olekaan tullut vielä tehtyä. On kyllä niin jännä resepti, että jossain vaiheessa tähän on pakko tarttua. Hyvän näköisiä nuo sinun näkkärisi. 🙂