4.5.2015
Suklaakiisseli
1 l maitoa
1 kananmuna
3/4 dl maissitärkkelystä
5 rkl sokeria
3 rkl kaakaujauhetta (tummaa)
2 tl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan maito, kananmuna, maissitärkkelys ja sokeriin sekoitettu kaakaojauhe. Kuumenna kokoajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Losää lopuksi vaniljasokeri. Kaada kiisseli valmiiksi annosvuokiin ja siirrä kylmään odottamaan.
Vaniljakiisseli
1 kananmuna
5 dl maitoa
1-2 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kattilassa munan rakenne rikki. Lisää maito, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kokoajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä hieman esim kylmässä vesihauteessa. Kaada lopuksi varovasti suklaa kiisselin päälle ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Suklaakiisselin olen tavannut jakaa jälkiruokakulhoihin ja koristella kermavaahtopursotuksella. Tämä sinun kerroskiisseli-idea on hyvä. Seuraavalla kerralla teenkin tämän ohjeesi mukaan. Ja mainiota taas, että voi tehdä etukäteen ja keskittyä muuhun tarjottavaan. 🙂