Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kaalipiirakka

Leipomo: Pola
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_kaalipiiakka_600x600.jpg

1 annos perunavoitaikinaa

pieni valkokaali
10 cm purjosipulia
2-3 rkl siirappia
1 rkl etikkaa
0,5 tl suolaa
VOITELUUN
kananmunaa

Valmista perunavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Pohjana voi käyttää myös rahkavoitaikinaa tai tavallista voitaikinaa.

Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Kaalista saa kätevästi ohuita suikaleita juustohöylällä. Sekoita kaalia kuumassa öljyssä riittävän suuressa kattilassa tai pannussa. Varo, ettei kaali pala pohjaan. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla. Pilko mukaan purjosipuli.

Anna kaalien hautua miedolla lämmöllä, kunnes kaali on pehmeää. Talvikaalin pehmeneminen voi kestää tunninkin. Lisää tarvittaessa nestettä ettei kaali pala pohjaan. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Jaa perunavoitaikina kahteen osaan. Kaulitse pohja muutaman millin paksuiseksi levyksi. Painele pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä täyte pohjan päälle. Kailitse loppu taikina kanneksi. Voitele kannen reuna kananmunalla ja taita pohjan reuna sen päälle. Pistele kanteen reikiä haarukalla. Voitele piirakan pinta kananmunalla.

Paista 200 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.

 

Kategoriat:

Suolaiset piirakat
- Helppo 0

Kommentit (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa