1.4.2014
1 annos perunavoitaikinaa
pieni valkokaali
10 cm purjosipulia
2-3 rkl siirappia
1 rkl etikkaa
0,5 tl suolaa
VOITELUUN
kananmunaa
Valmista perunavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Pohjana voi käyttää myös rahkavoitaikinaa tai tavallista voitaikinaa.
Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Kaalista saa kätevästi ohuita suikaleita juustohöylällä. Sekoita kaalia kuumassa öljyssä riittävän suuressa kattilassa tai pannussa. Varo, ettei kaali pala pohjaan. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla. Pilko mukaan purjosipuli.
Anna kaalien hautua miedolla lämmöllä, kunnes kaali on pehmeää. Talvikaalin pehmeneminen voi kestää tunninkin. Lisää tarvittaessa nestettä ettei kaali pala pohjaan. Maista ja mausta tarpeen mukaan.
Jaa perunavoitaikina kahteen osaan. Kaulitse pohja muutaman millin paksuiseksi levyksi. Painele pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä täyte pohjan päälle. Kailitse loppu taikina kanneksi. Voitele kannen reuna kananmunalla ja taita pohjan reuna sen päälle. Pistele kanteen reikiä haarukalla. Voitele piirakan pinta kananmunalla.
Paista 200 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä