Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 7711 kertaa
 
01.04.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIKaalipiirakka


Ensimmäinen tekemäni kannellinen piirakka ja ihan hyvin onnistui. Kun taikinan kaulitsee riittävän ohueksi ei sitä tule liikaa.
Piirakan voi tehdä myös suoraan pellille ympyrän muotoisena. Kaulitse pohja ympräksi, laita täyte päälle. Jätä reunaan noin 3 cm vara. Kaulitse kansi ja laita täytteen päälle. Käännä pohjan reuna kannen päälle ja nipistä kiinni.

1 annos perunavoitaikinaa

pieni valkokaali
10 cm purjosipulia
2-3 rkl siirappia
1 rkl etikkaa
0,5 tl suolaa
VOITELUUN
kananmunaa

Valmista perunavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Pohjana voi käyttää myös rahkavoitaikinaa tai tavallista voitaikinaa.

Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Kaalista saa kätevästi ohuita suikaleita juustohöylällä. Sekoita kaalia kuumassa öljyssä riittävän suuressa kattilassa tai pannussa. Varo, ettei kaali pala pohjaan. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla. Pilko mukaan purjosipuli.

Anna kaalien hautua miedolla lämmöllä, kunnes kaali on pehmeää. Talvikaalin pehmeneminen voi kestää tunninkin. Lisää tarvittaessa nestettä ettei kaali pala pohjaan. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Jaa perunavoitaikina kahteen osaan. Kaulitse pohja muutaman millin paksuiseksi levyksi. Painele pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä täyte pohjan päälle. Kailitse loppu taikina kanneksi. Voitele kannen reuna kananmunalla ja taita pohjan reuna sen päälle. Pistele kanteen reikiä haarukalla. Voitele piirakan pinta kananmunalla.

Paista 200 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.