Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Kesä,  Kevät,  Suolaiset piirakat Nähty 6624 kertaa
 
04.05.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIJuustoinen kasvispiirakka


Pohja on sama kuin mummin jauhelihapiirakassa, annos vain puolta pienempi. Piirakka on leivottu neliskulmaiseen vuokaan, mutta määrät sopivat myös normaalin (22-24 cm) kokoiseen piirakkavuokaan.

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
1 dl vettä

Täyte
200 g maustettua sulatejuustoa, oman maun mukaan
1 sipuli
1 porkkana
pieni pala kaalia
suolaa ja pippuria
100 g pinaattia
2 dl maitoa
1 kananmuna

Aloita esivalmistelemalla täyte. Pilko sipuli, suikaloi kaali ja raasta porkkana. Kuulota sipuleita hetki pannulla ja lisää kaali. Hauduta kaaleja pannulla noin puoli tuntia, lisää nestettä tarvittaessa. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja kuulota vielä hetki. Sekoita lopuksi mukaan myös pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä täyte odottamaan pohjan valmistumista.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa jotta taikina ei sitkisty. Voitele piirakkavuoka tarvittaessa ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Levitä sulatejuusto pohjan päälle. Lisää kaali-porkkana seos. Sekoita maito ja kananmuna ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.