Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Putous-tempaus Nähty 62838 kertaa
 
05.02.2014
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIJamon inspiroitu juustokakku


Saijonaarasta! Saijonaarasta! Mitäs me ammattilaiset inspiroitais tässä keittiössä? Sanoppa vaikka, että kakku. Juu hyvin sanottu, sanoppa että juustokakku. No niin tästä lähtee inspiroitu juustokakku, osimoilleen näin:

POHJA
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
3 prk hunaja tuorejuustoa (philadelphia)
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2 tl appelsiinin kuori raastetta
0,5 appelsiinin mehu
2 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa

Ihan ensteks myö ammattilaiset inspiroijaan kaapista iritopohjavuuka. Inspiroippa sellanen 20 cm vuuka. Laitappa siihen sitten tuo leivinpaperi. Laitappa reunoille kans. Osimoilleen näin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspiroippa sitten tuosta pohjasta.  Vatkaapa voi ja sokeri osimoilleen vaahdoks. Ja sitten kananmuna mukkaan. Laitappa sitten vielä jauhot ja vatkaappa tasaseks. Laitappa sitten taikina sinne vuukaan pohjalle ja reunoille. Paistappa 200 asteisessa uunisa osimoilleen 10 minuuttia.

Sittehän myö ammattilaiset inspiroijaan täyte. Otappa kananmuna, hyvä otappa toinen.  Erotteleppa kananmunista valakuaine erilisseen kuppiin.

Laitappa sitten loput aineet toiseeen kulhoon ja inspiroippa sekasin. Mutta jätäppä muuten osa siittä sokerista tuon valkuaisen kanssa. Ja sitten vatkataan.  Valkuaisia. Inspiroippa valkuaisista sellanen kova vaahto. Sekotappa se sitten täytteeseen.

Laitappa sitten täyte siihen pohjan päälle. Äläpä laitakkaan ihan täyteen asti. Jätäppä sellanen osimoilleen 1/3 vajjaaks.

Paistappa kakkua 150 asteisessa uunissa osimoilleen  kolome varttia.

Sittempä tulleekin inspiroijun kakun vaikein vaihe. Äläpä otakkaan sitä kakkua poijes uunista. Sammutappa uuni. Annappa kakun olla uunissa vielä osimoilleen tunti.

Myö ammattilaiset tiijetään jotta juustokakun pittää jäähtyä h-y-v-i-n, h-y-v-i-n h-i-t-a-a-s-t-i.  Muutenpa siihen tulleepi railo (kuten kuvassa).

Myö ammattilaiset osataankin sitten inspiroija kakun päälle vaikka millaset koristeet. Laitappa vaikka tomusokeria ja teeppä vaikka marjakastike.

Että osimoilleen näin. Sitten herkutellaan. Saijonaarasta! Saijonaarasta!