5.2.2014
POHJA
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
TÄYTE
3 prk hunaja tuorejuustoa (philadelphia)
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2 tl appelsiinin kuori raastetta
0,5 appelsiinin mehu
2 tl vaniljasokeria
1 prk ranskankermaa
Ihan ensteks myö ammattilaiset inspiroijaan kaapista iritopohjavuuka. Inspiroippa sellanen 20 cm vuuka. Laitappa siihen sitten tuo leivinpaperi. Laitappa reunoille kans. Osimoilleen näin.
Inspiroippa sitten tuosta pohjasta. Vatkaapa voi ja sokeri osimoilleen vaahdoks. Ja sitten kananmuna mukkaan. Laitappa sitten vielä jauhot ja vatkaappa tasaseks. Laitappa sitten taikina sinne vuukaan pohjalle ja reunoille. Paistappa 200 asteisessa uunisa osimoilleen 10 minuuttia.
Sittehän myö ammattilaiset inspiroijaan täyte. Otappa kananmuna, hyvä otappa toinen. Erotteleppa kananmunista valakuaine erilisseen kuppiin.
Laitappa sitten loput aineet toiseeen kulhoon ja inspiroippa sekasin. Mutta jätäppä muuten osa siittä sokerista tuon valkuaisen kanssa. Ja sitten vatkataan. Valkuaisia. Inspiroippa valkuaisista sellanen kova vaahto. Sekotappa se sitten täytteeseen.
Laitappa sitten täyte siihen pohjan päälle. Äläpä laitakkaan ihan täyteen asti. Jätäppä sellanen osimoilleen 1/3 vajjaaks.
Paistappa kakkua 150 asteisessa uunissa osimoilleen kolome varttia.
Sittempä tulleekin inspiroijun kakun vaikein vaihe. Äläpä otakkaan sitä kakkua poijes uunista. Sammutappa uuni. Annappa kakun olla uunissa vielä osimoilleen tunti.
Myö ammattilaiset tiijetään jotta juustokakun pittää jäähtyä h-y-v-i-n, h-y-v-i-n h-i-t-a-a-s-t-i. Muutenpa siihen tulleepi railo (kuten kuvassa).
Myö ammattilaiset osataankin sitten inspiroija kakun päälle vaikka millaset koristeet. Laitappa vaikka tomusokeria ja teeppä vaikka marjakastike.
Että osimoilleen näin. Sitten herkutellaan. Saijonaarasta! Saijonaarasta!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Varmaan sitruunatuorejuustollakin onnistuu 🙂